Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret tarife cetvelini güncelledi.

Yeni düzenleme ile, altı ay önce hizmete giren tarife fiyatlarında yüzde 28'e varan artışa gidildi. Yıllık artış oranı ise yüzde 65'e ulaştı.

ARAMA 3 LİRA 12 KURUŞ OLDU

Yeni ücret tarifesine göre, yurtiçi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Hat devir ücretleri 59.83 TL, isim, unvan değişikliği ücreti 40.86 TL, numara değişikliği ücreti ise 136.52 TL oldu.

Sim kartlarının değişikliğinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kart ücterleri ise 136.52 TL oldu.

Bakanlık: Kira bedelinin altın cinsinden belirlenmesi mevzuata aykırı Bakanlık: Kira bedelinin altın cinsinden belirlenmesi mevzuata aykırı

AYRINTI SAYFASI 4 LİRA 9 KURUŞ OLDU

Faturalarda ayrıntılı görüşme ücretleri için faturalarla beraber gönderilen her bir ayrıntı sayfasının ücreti 4 lira 9 kuruş olarak belirlendi.

SMS ücretleri yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş oldu.