Euronews'in aktardığına göre, Pakistanlı Saman Abbas adlı genç kızın cesedi, kaybolduktan 18 ay sonra, Kasım 2022'de İtalya'nın kuzeyindeki bir çiftlik evinde bulunmuştu.

Görücü usulü evliliği reddettiği için 'namus cinayeti'ne kurban giden 18 yaşındaki Abbas'ın kaybolmasından kısa süre sonra anne ve babasının Pakistan'a, amcası ile oğullarının ise Fransa ve İspanya'ya gittiği ortaya çıkmıştı.

Kızın babası uzun bir sürecin ardından Pakistan tarafından tutuklanarak geçen ağustosta İtalya'ya yargılanmak üzere iade edilirken bulunamayan annesi ise gıyabında yargılandı.

İtalya'da bir mahkeme, Pakistanlı ebeveynleri ömür boyu hapis cezasına çarptırırken, kızın amcasının da cinayete karıştığını gerekçe göstererek amcasını 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak iki kuzeni aklandı.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

NE OLMUŞTU?

2016'da ailesiyle birlikte Pakistan'dan İtalya'ya göç eden Saman Abbas, Pakistan kökenli genç bir kişiyle çıkmaya başlamış fakat Bologna'da bir sokakta öpüşürken çekilen fotoğrafı ailesinin öfkesini çekmişti. 

Bunun üzerine 2020'de görücü usulü bir evlilik için Pakistan'a gönderilmek istenen Saman Abbas, bunu reddetmişti. Aynı yıl ekim ayında sosyal hizmetlerin koruması altına alınan 18 yaşındaki kız, sığınma evinde birkaç ay kalmasının ardından Nisan 2021'de ailesine geri dönmüştü.

Polis tarafından yayınlanan kamera görüntülerinde Saman Abbas'ın ailesinden üç kişinin 29 Nisan 2021 tarihinde ellerinde kürek, levye ve mavi bir çantayla yürüdüğü görüldü. Ertesi gün yayınlanan başka bir görüntüde ise kayıp genç kızın ailesiyle birlikte evden çıktığı izlendi.

Amcasının gömüldüğü yeri açıklamasının ardından, cesedi ailenin yaşadığı yerin yakınlarında bulunan genç kıza yapılan otopsi sonucunda, muhtemelen boğularak öldürülmesi sonucu boyun kemiğinin kırıldığı tespit edildi.