Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk grup toplantısını yaptıklarını dile getirerek, bu yüzyılın işçilere, emekçilere, kadınlara, halklara hayırlara vesile olmasını diledi.

MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız

Mersin'de meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 9 kişiye rahmet, yaralananlara da şifa dileyen Oruç, cezaevindeki siyasi tutuklulara da selam ve sevgilerini ilettiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştiren Oruç, şöyle konuştu:

"Bahçeli, 'Türkçe konuşmayanların Meclis'te yeri yok' diyerek DEM Partinin parlamentoda yeri olmadığını söylüyor. Parlamento sözün kurulduğu, siyasetin konuştuğu, savaşların ve çatışmaların ve ülkede yaşanan bütün sorunların konuşulup çözüm bulunduğu bir siyaset alanıdır. Parlamentoyu bunun dışında, adeta cellatları parlamentoya çağırırcasına 'Kürtçe konuşanların burada yeri yoktur. DEM Partililerin burada yeri yoktur' diyenlere yanıtımız çok net olarak şudur; Biz, DEM Partililer olarak sadece Kürtçe konuşmuyoruz, Arapça da Türkçe de konuşuyoruz, Süryanice de konuşuyoruz. Anadolu ve Mezopotamya topraklarında bütün kadim dilleri konuşan bir siyasi partiyiz. Bizim yerimiz parlamentodur. Parlamentoda yeri olmayanlar, savaş çığırtkanlığı yapanlardır. Bizim yerimiz burasıdır."

Kaynak: AA