CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ederken parti içinde iki başlılık iddiaları sık sık gündeme geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Memleket Partisi Muharrem İnce ile bir araya gelmesi bu iddiaları alevlendirdi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmeyeceği ve bunda İmamoğlu’nun parmağının olduğu iddialar arasında yer alıyor. CHP’de yaşanan gelişmeleri TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında, Ankara Haber Müdür Ahmet Sözcan değerlendirdi. 

TUNÇ SOYER ADAY GÖSTERİLMEYECEK

“CHP’de şu ana kadar 3 ilin ve bir ilçenin adayları belli” diyen Sözcan, “Manavgat ilçenin adayını açıklandı. Bu kapsamda Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı açıklandı. Özlem Çerçeveoğlu, Aydın'dan kesin olarak aday gösterilecek” dedi.  

İzmir’de Tunç Soyer'in tekrar aday gösterilmeme ihtimalinin çok büyük olduğunu kaydeden Sözcan, CHP’de aday belirleme sürecinin devam edildiğine dikkat çekti. 

İMAMOĞLU-İNCE GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI 

Sözcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun görüşmesinin perde arkasını anlatarak şunları söyledi:

CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur

“İkinci kez bir araya geldiler. Gündemi İstanbul’daki seçimler oluşturuyor. Bana gelen bilgiye göre görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. İstanbul’un AK Parti’ye kaptırılmaması gerektiğini söylüyor. Muharrem İnce, AK Parti’ye İstanbul’un kaptırılmaması için işbirliği yapmak istiyor. Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ile de görüşmesi bekleniyor." 

YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTEDİ Mİ? 

“İnce’nin şu an itibariyle Yalova Belediye Başkanlığı’na yönelik talebi yok” diyen Sözcan, “Muharrem İnce, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecekse mutlaka bir şeyler isteyecektir. Siyaset pazarlık sanatı. O konu gündeme geldi mi, gelmedi mi şu ana kadar bana gelen bir bilgi yok. Ancak muhtemelen bazı iller gündeme gelebilir, ilçeler gündeme gelebilir. Dolayısıyla ben sana destek vereyim demiş olabilir. O desteğin karşılığında da belki talepleri olabilir” dedi.

Editör: Duha Sena Oskay