Politika

CHP'li başkandan şok karar: Bağımsız aday olabilirim

CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tekrar aday gösterilmemesine ilişkin, "Bağımsız aday olma ihtimalim var" dedi.

CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tekrar aday gösterilmemesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tv100'ün Eşit Ağırlık programına katılan Genç, Erdoğan Aktaş'ın, "Sayın Başkan, İhsan Aktaş 2 haftaki önceki programımızda, Sarıyer'in başarı puanının, oransal olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan 10 puan daha yüksek olduğunu söylüyor. Hal böyleyken sizce siz neden bir kez daha aday gösterilmediniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Ben bunu bilemiyorum. Kırgınlığımın en temel noktası da bu. Belirtildiği gibi anketlerde böyle bir memniyet varsa, böyle bir sonucun, böyle bir atama yönteminin yanlış olduğu ve sonuçlarının da endişe verici olduğunu belirtiyorum. Sarıyer bu durumda böyle bir dönemde seçim kaybeder. Bu dönemde böyle bir şey göze alınamaz. Biz 2019'da bir eylem planı yaptık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Çok önemli projeler yaptık. Uzun vadeli dediğimiz projelerin uygulaması var şu anda. Bende bunların durması endişesi var." 

Genç devamında, "Sahalar gelen ölçümler ve kararlar dikkate alınarak bunların partimizce tekrar gözden geçirilmesini Sarıyerliler adına talep ediyorum dedim. Biz 'Devam mı edelim, başka bir yol mu bulalım?' diye tartışıyoruz. Bağımsız aday olma ihtimalim var. Buna ayın 18'inin akşamı halkımızla karar vereceğiz" dedi.