Politika

CHP’nin 'gölge kabinesi' ilk kez toplandı: Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel başkanlığında, CHP'nin gölge kabinesinin ilk toplantısı 23 Kasım'da yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) "gölge kabinesi" ilk kez toplandı. 

ArtıGerçek'ten Seda Taşkın'ın aktardığına göre, Merkez Yönetim Kurulu’nun idari görevlerden sorumlu genel başkan yardımcıları olmadan gerçekleşen toplantı, saat 20.30’da başladı. Yaklaşık üç buçuk saat süren toplantının gündemi, gölge kabinenin işleyişi oldu.

Dünyadaki gölge kabine örneklerinin detaylandırıldığı üç ayrı sunum yapılırken, başarılı ve başarısız örneklerin incelendiği toplantıda, gölge kabine üyeleri sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda ayrıca, gölge kabine üyelerine, Meclis’te sorumluluk alanlarıyla ilgili ihtisas komisyonlarının üyeleriyle düzenli toplantılar yapmaları, kendi çalışmaları hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmeleri ve komisyon üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmaları talimatı verildi.

HER HAFTA KAPALI GRUP TOPLANTISI OLACAK

Antalya’da aralık ayının ilk haftası gerçekleştirilecek milletvekili kampının ardından her hafta TBMM’de kapalı grup toplantısı yapma kararı alındığını belirten CHP lideri Özgür Özel, bu kapalı grup toplantılarında gölge kabine üyelerinin en az birinin görev alanlarıyla ilgili sunum yapmasını isteyeceklerini söyledi.

Özel ayrıca, "Gölge kabine ve Meclis Grubumuzun işbirliğini çok önemsiyorum. Gölge kabinenin elbette gelişmeler karşısında reaksiyoner tavırları olabilir ama beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir. ‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor" dedi.