TKP (Türkiye Komünist Partisi) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, yerel seçim kararlarını duyurdu.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil olmak üzere CHP’nin hiçbir adayını desteklemeyeceklerini açıklayan Okuyan, bu kararın DEM Parti için de geçerli olacağını söyledi.

Okuyan, “Biz her seçimde ‘Aman AK Parti kazanır’ diye CHP’yi destekleyeceksek zaten kendi varlığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok" dedi.

ABD Başkan Adayı Trump, Demokrat rakibi Harris’i hedef aldı ABD Başkan Adayı Trump, Demokrat rakibi Harris’i hedef aldı

Okuyan devamında, “Biz Sol Parti, EMEP, TİP, bazı yerlerde eğer gözle görülür bir iddia taşıyorlarsa onların karşılarına aday çıkarmayacağız ve bu partilere oy verilmesi için çağrı yapacağız. Benzer bir şeyi de onlardan bekleriz. Ama yapmayacağımız şey bu seçimde CHP’ye oy vermektir. Bunu hiçbir şekilde yapmayacağız, bu kararımız HDP için de geçerli. Zaten şimdiye kadar TKP, CHP’ye hiçbir seçimde oy vermedi buna İmamoğlu da dahil. CHP’ye oy vermedik (Cumhurbaşkanlığı seçimleri) zaten orada bir adaya oy verdik, Erdoğan’ın kazanmasına yardımcı olmamak için. Ama biz her seçimde ‘Aman AK Parti kazanır’ diye CHP’yi destekleyeceksek zaten kendi varlığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok. Bu kararımıza İstanbul’da, kritik olan büyükşehir belediyeleri de dahil" ifadelerini kullandı.