Ekonomi

Çin otomobil markasının Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor

Otomobil fiyatlarındaki artış, vatandaşları ucuz otomobil arayışına da yönlendirebiliyor. Ayrıca bu noktada Changan Alsvin modelinin 390 bin TL'den Türkiye'ye giriş yapacağı da iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu fiyatın; Fiat, Citroen ve Dacia gibi uygun otomobil sunan markaları geride bırakacağı düşünülüyor.

Otomobil fiyatlarındaki artış sonrasında pek çok vatandaş sıfır araba almaktan vazgeçmişti. Ancak Çin otomobil markası Changan'ın Alsvin modeli ile Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor. Ayrıca Changan Alsvin modelinin 390 bin TL'den satışa çıkartılacağı iddia ediliyor.

Eğer söz konusu iddia gerçekleşirse; Fiat, Citroen ve Dacia gibi otomobil markalarının fiyat konusunda Changan Alsvin'e karşı yüksek kalacağı düşünülüyor.

CHANGAN ALSVİN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPIYOR

Changan Alsvin otomobil modelinin son zamanlarda Türkiye'ye giriş yapılacağı sık sık söyleniyor. Ayrıca düşük fiyat ve yüksek satış stratejisi ile yoğun ilgi göreceği düşünülüyor. Nitekim Changan Alsvin modelinin satış fiyatının 390 bin TL olması da bekleniyor.

Çinli otomobil üreticisi Changan'ın Alsvin modeli ile Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor. Ayrıca B segmenti sedan otomobil şimdiden pek çok insanın ilgisini çekmeye başladı.

Changan Alsvin için geliş tarihi ve fiyatı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle geliş tarihinde ve fiyatında değişiklikler olduğu da görülebilir. Ancak söz konusu otomobilin Türkiye pazarına 2024 yılında girmesi bekleniyor.

FİAT CİTROEN DACİA HEPSİ GERİDE KALIYOR

Changan Alsvin modelinin 390 bin TL'den Türkiye'de satışa çıkartılacağı iddia ediliyor. Bu noktada Türkiye'deki en ucuz otomobil modellerinden biri olacağı düşünülüyor. Nitekim ucuz fiyatları ile ön plana çıkabilen Fiat, Citroen ve Dacia gibi markaların 26 Ekim 2023 tarihli güncel fiyat listeleri de aşağıda yer alıyor.

CİTROEN EN UCUZ FİYAT LİSTESİ

Citroen markası Türkiye'de birçok insanın ilgisini ucuz araba modelleri ile çekebiliyor. Ayrıca Citroen'in şu anda en ucuz araba modeli Ami olarak ön plana çıkıyor. Nitekim Citroen Ami modelinin 26 Ekim 2023 tarihli güncel fiyatı, 369 bin TL.

Citroen'in en ucuz ikinci araba modeli ise C3. Nitekim Citroen C3, 1.2 PureTech 83 HP - 5 İleri Manuel versiyon, Feel donanım modelinin 26 Ekim 2023 tarihli güncel fiyatı, 809.900 TL.

FİAT EN UCUZ FİYAT LİSTESİ

Fiat markası, Türkiye'de en çok tercih edilen araba modellerinden bazılarını bünyesinde bulunduruyor. Ancak Fiat'ın 26 Ekim 2023 tarihli en ucuz modeli, Fiorino Cargo Standart, 1.3 M.Jet 95Hp E6.4 versiyon olarak ön plana çıkıyor. Çünkü söz konusu modelin kampanyalı olarak güncel fiyatı, 537.900 TL.

DACİA EN UCUZ FİYAT LİSTESİ

Dacia markası, SUV otomobil satın almak isteyen pek çok insanın dikkatini çekiyor. Bunun yanı sıra Dacia markasının en ucuz modeli, Yeni Sandero Stepway, Essential Stepway Tce 90 bg versiyon olarak gözlemleniyor. Ayrıca söz konusu arabanın fiyatı, 874.000 TL.