Çin'de bir süredir kamuoyu önüne çıkmadığı için durumu merak konusu olan Savunma Bakanı Li Şangfu'nun görevden alındığı bildirildi.

Çin'in yasama organı Ulusal Halk Kongresinin Merkez Komitesinin Pekin'de düzenlediği oturumda yapılan oylama ile Savunma Bakanı Li Şangfu görevden aldı.

Li'nin yerine kimin getirildiği henüz açıklanmazken, Maliye Bakanlığı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığına da yeni isimlerin atandığı belirtildi.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

NE OLMUŞTU?

AA'nın aktardığı üzere, ABD'nin Washington Post gazetesi tarafından 15 Eylül'de yayımlanan bir haberde, Li hakkında "yolsuzluk soruşturması" başlatıldığı ve Bakan'ın görevden alındığı iddia edilmişti. Haberde, soruşturmanın askeri donanım tedarikindeki yolsuzlukla bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (ÇHKO) Donanım Geliştirme Dairesi, Li'nin ortadan kaybolmasından yaklaşık bir ay önce, askeri donanım tedarik ve ihale süreçlerinde "düzenleme ve disiplin ihlalleri" nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Li'nin Daire Başkanı olduğu Ekim 2017'den itibaren tespit edilen "uygunsuzluklarla" ilgili ihbar çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA