Gündem

Cinayet zanlısı parti lideri Türkiye'de yakalandı

Kuzey Makedonya'da 14 yaşındaki bir kızı ve birçok kişiyi öldürmekten aranan aşırı sağcı partinin lideri Ljupco Palevski, Türkiye'de yakalandı.

Kuzey Makedonya'daki aşırı sağcı partinin lideri Ljupco Palevski, 14 yaşındaki bir kızı ve birçok kişiyi öldürmekten aranıyordu. 

Cinayetlerden sonra yurtdışına kaçan Palevski'nin Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldiğini tespit eden Makedon polisi, Palevski'nin dün gece Balıkesir'de gözaltına alındığını açıkladı.

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Palevski'nin gözaltına alınmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'den meslektaşlar yaratıcı, planlayıcı, baş koordinatör ve doğrudan infazı gerçekleştiren Ljupco Palevski'nin kendi topraklarında gözaltına alındığı bilgisini benimle paylaştı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Makedonya'da geçen hafta kaçırılan 14 yaşındaki Vanja Gjorcevska ve genç kızdan birkaç gün önce kaybolan 74 yaşındaki kuaför Pance Zhezhovski'nin cansız bedenleri geçen pazar günü bulunmuştu. 

Balkan ülkesini sarsan bu olayın ardından polis, cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında genç kızın babası dahil dört şüphelinin bulunduğunu açıklamıştı.

Spasovski gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelilerden birinin, "Gjorcevska'nın ailesinden birinin bilgisi ve iş birliğiyle kızın annesinden para koparmak için bu suçun ifasını organize ettiğini" söyledi.

Soruşturmada elde edilen bulgular, Gjorcevska'nın kaçırılması için kullanılan aracın, öldürülen 74 yaşındaki kuaföre ait olduğunu ve bu kişinin şüphelilerden birine borcu bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu araç daha sonra genç kızın cansız bedenine ulaşılan yerin yakınlarında yanmış hâlde bulunmuştu.