BBC'nin aktardığına göre, ABD'nin Oklahoma eyaletinde 1974'te işlenen bir cinayetle suçlanan Glynn Simmons, 48 yıl, 1 ay, 18 gün hapis yattı. 

71 yaşındaki Glynn Simmons, Oklahoma City'de alkollü içki satan bir dükkanın soyulması sırasında Carolyn Sue Rogers'ın öldürülmesi nedeniyle yargılandı. 1975'te suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılan Simmons'ın cezası daha sonra ömür boyu hapse çevrildi.

Cinayet işlendiğinde, Louisiana'da olduğunu söyleyen Simmons, Temmuz ayında bir yargıcın yeniden yargılanmasına hükmetmesi sonrası serbest bırakılmıştı.

Pazartesi günü Simmons'ın yeniden yargılanmasını gerektirecek kanıt olmadığını açıklayan Oklahoma Bölge Yargıcı Amy Palumbo, Salı günü Simmons'ın masum olduğu yönünde hüküm verdi.

Palumbo, "Bu mahkeme, Bay Simmons'ın mahkum edilmesine ve hapsedilmesine neden olan suçun onun tarafından işlenmediğini açık ve ikna edici delillerle tespit etmiştir" dedi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Simmons ise mahkemenin kararı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, dayanıklılık ve azim konusunda bir derstir. Kimsenin size bunun olamayacağını söylemesine izin vermeyin, çünkü bu gerçekten mümkün olabilir" diye konuştu.