Dünya

Çin’den BM'ye barış zirvesi çağrısı

Çin hükümetinin Orta Doğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, Birleşmiş Milletler’i (BM) “Filistin’de barış” zirvesi düzenlemeye çağırdı.

Çin hükümetinin Orta Doğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, BM’yi Filistin-İsrail anlaşmazlığının bir an önce çözülmesi için etkili ve geniş çaplı "barış konferansı" düzenlemeye davet etti.

Sputnik'in aktardığına göre, devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Mısır'da düzenlenen ve Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı Kahire Barış Zirvesi’nde konuşan Zhai Jun, “Birleşmiş Milletler, daha yetkili, daha etkili ve daha büyük ölçekli bir uluslararası barış konferansının bir an önce toplanmasını teşvik etmelidir” ifadelerini kullandı.

Filistin-İsrail çatışmasının tırmanmasının, Filistin sorununun göz ardı edilemeyeceğini veya unutulmaya terk edilemeyeceğini bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Zhai Jun, Filistin-İsrail çatışmasının kısır döngüsünden tek çıkış yolunun “İki Halk için İki Devlet” planına geri dönmek ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu belirtti.