Tekirdağ Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin ise yaralandığı tren kazasının 19. duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşma öncesi katliamda yakınlarını kaybedenler duruşmanın görüleceği salonun önüne yürüyüş gerçekleştirdi. 09.00’da Santral Durağı önünde buluşan aileler yürüyüşle Halk Eğitim Merkezi’ne geçti. Halk Eğitim Merkezi önünde basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını aileler adına faciada hayatını kaybeden Bihter Bilgin’in annesi Zeliha Bilgin okudu. Böyle önemli bir günde aileleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek söze başlayan Bilgin, “Bu davadan anladığımız tek bir şey var: Bu ülkede gerçek adalet yok. Aileler ve avukatlar, hatta sanık avukatları dahil olmak üzere herkes üst düzeyi işaret etti. TCDD’nin eksikliklerini, yol bekçisinden tutun da iptal edilen yol bakım ihalelerini, altyapıdan bihaber personelini, müdürünü, şefini beş buçuk yıldır hep anlattık. Tüm delillere rağmen üst düzeye ulaşamadık” dedi. 

Bu davada gerçek olan tek şeyin üst düzey yöneticiler yargılanmadan bu davanın kapatılamayacağını ifade eden Bilgin, “Son duruşmada sanık avukatlarının sundukları itiraf olarak kabul edilip duruşma olası kastla bitirilmeliydi. Üst düzey sorumlular derhal davaya dahil edilmeliydi. Gerçek sorumlulular yargılanmadığı sürece adalet yerini bulmayacak, rayların altından çıkmayacak, siyasi gücün altında ezilmeye devam edecek” diye konuştu.

Dört gün önce zamanın bölge müdürü Veysi Kurt’un tekrar TCDD Müdürlüğüne atandığını hatırlatan Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz ise, “Bunu yapan bu ülkenin iktidarıdır, Cumhurbaşkanıdır. Bunu mahkeme salonlarına getiremeyen bu adalet saraylarındaki savcılar, hakimlerdir. Bugün TCDD yöneticileri, bürokratlar bir kez olsun sorgulanmamışken bugün bu davada bizim karşımızda ceza almaları gerekliydi. Biz bunu göremedik” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel: Suavi'yi dinlemeye gidiyoruz CHP Lideri Özgür Özel: Suavi'yi dinlemeye gidiyoruz

25 NİSAN'A ERTELENDİ

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada karar çıkması bekleniyordu.

Ancak duruşma birkaç dakika içinde 25 Nisan’a ertelendi. 

Aileler mahkeme heyetini yuhalayarak tepki gösterdi.