Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkedeki bazı kesimlerin aile kavramına karşı olumsuz bir tutum sergilediğine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu durumu "alerji" olarak nitelendirerek, toplum içinde yaygın olan bir olumsuz bakış açısına dikkat çekti. Konuşmasında, bu kesimlerin sadece aile kavramına değil, aynı zamanda hükümetin ilgili bakanlıklarının isimlerine bile tepki gösterdiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GÜÇLÜ AİLE VE KADIN VURGUSU

Erdoğan, özellikle bakanlıkların adındaki "aile" kelimesinden rahatsız olan bireylerin varlığına vurgu yaparak, bu durumu endişe verici bulduğunu dile getirdi. Ayrıca, toplumda aile değerlerine olan bu olumsuz bakış açısının nedenleri konusunda detaylı bir açıklama yapmadan önce, bu durumu eleştiren kişilere karşı bir eleştiri içeren sözler sarf etti.

ERDOĞAN: ÜLKEMİZDE AİLE KAVRAMINA ALERJİSİ OLAN KESİM VAR

Cumhurbaşkanı, aile kavramının toplumun temel yapı taşlarından biri olduğuna vurgu yaparak, aile değerlerine duyulan saygının ve bu konuda yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Ayrıca, hükümetin aile politikalarına ve bu alandaki çalışmalara verdiği önemi vurgulayarak, toplumun bu değerlere olan güvenini artırmak için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Bu açıklamaların ardında, toplumun genelinde aile kavramına karşı oluşabilecek olumsuz tutumların nasıl ele alınması gerektiği ve aile değerlerine olan duyarlılığın nasıl artırılabileceği gibi konularda daha fazla açıklama ve politika önerisi beklenmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'na katılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kadınların toplumdaki rolüne vurgu yaparak, Türkiye'nin ve dünyanın tüm kadınlarını tebrik etti.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde

Kadınlar Günü Kutlaması: "Türkiye'nin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Buradan dünyanın tüm emekçi kadınlarını, mazlum kadınlarını, mağdur kadınlarını yürekten selamlıyorum. Ülkemizin tüm yiğit kadınlarını rahmetle yad ediyorum."

Şehit Ailelerine Dua: "Şehitlerimizin her biri birer metanet abidesi olan anne babalarına, gözü yaşlı eşlerine ve öksüzlerine mevladan sabırlar diliyorum."

Kadınların Katkıları: "8 Mart vesilesiyle vatana, millete, ümmete ve tüm insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirmek için ömürlerini harcayan annelerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum."

Strateji Belgesi ve Destek Mekanizmaları: "Kadınlarla buluşmalarımızda şiddetin önlenmesinden kadının güçlenmesine, istihdamdan hak ve özgürlüklere kadar yeni projeler, programlar açıkladık. Kadınların her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkanlardan adil faydalanmaları için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız."

Güçlü Aile ve Kadın: "Güçlü aile için en önemli şart güçlü kadındır. Ailenin zayıfladığı, aile kurumunun yara aldığı dönemlerde kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin tüm bireyler de kötüye gitmiştir. Güçlü aile sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil, geleceğimizin de garantisidir."

Aile Kavramına Yapılan Eleştiriler: "Ülkemizde aile kavramına alerjisi olan bir kesim var. Öyle bozuk bir bakış açısından bahsediyoruz ki, bakanlığımızın adındaki aile kavramından bile rahatsız oluyorlar. Kendi kalıplarına uymayan herkesi ötekileştirenler de yine bunlardır."

Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma

Batı'ya Gazze Tepkisi: "Soruyorum sizlere dünyada kadın hakları diye ortalığı ayağa kaldıranların 7 Ekim'den beri Filistin'de katledilen çoğunluğu kadın ve çocuk 32 bini aşkın masum için seslerini yükselttiklerini hiç duydunuz mu? İsrail'in soykırım politikaları karşısında hareketlere geçtiklerini gördünüz mü?"

Kadınları Korkutmaya Çalışan Söylemlere Tepki: "Bugün de aynı çevrelerin raf ömrü dolmuş söylemlerle kadınları tekrar korkutmaya çalıştığını müşahade ediyoruz. 'Nefes alamayacaksınız, şu gelecek' diyerek güya kadınları kendilerine oy vermeye ikna edebileceklerini sanıyorlar. Aynı korku siyasetine 14-28 Mayıs öncesinde de başvurmuşlar ama kadınların feraseti karşısında hezimete uğramışlardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'deki kadınların toplumsal ve siyasal katılımını vurgulayarak, güçlü aile ve kadın anlayışının önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası gündemdeki konulara yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyor ve kadınların toplumun her alanında etkin bir rol oynaması için devletin destek politikalarını vurguluyor.