MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı MİT o kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı

AK Parti'nin önceki gün gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında başıboş sokak köpekleri konusu ön plana çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları ile ilgili güncel verileri paylaştı.

Toplantıda AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, yapılan çalışmada gelinen son noktayı aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "uyutma" konusuna temkinli yaklaşması üzerine Güler, mevcut 5199 sayılı kanun kapsamında sadece kamu güvenliği açısından genişletme yapılacağını belirtti. Erdoğan'ın bu konuda netice alınmasını istediği ve çalışma metninin hızla tamamlanıp kendisine sunulmasını talimat verdiği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, toplantıda yerel yönetimlerin rolü, barınakların niteliği ve kalitesinin artırılması da ele alındı. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak değil, barınakların koşullarının iyileştirilmesiyle çözümün mümkün olduğuna vurgu yapıldı. Haberde ayrıca, teklifin Meclis kapanmadan önce Meclis Başkanlığı'na sunulacağı belirtildi.

Toplantıda İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın da bir sunum gerçekleştirdi. Yalçın'ın hazırladığı raporu kamuoyuna açıklamak üzere yedi kitap haline getirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kitaplara ilişkin sorusuna gülümseyerek cevap verdiği bildirildi. Erdoğan'ın sunum sonrası çalışmaların kamuoyuna duyurulmasını istediği ve teşkilata bu konuda eğitim verilmesi talimatını verdiği ifade edildi.

Ayrıca, Erdoğan'ın AK Parti'nin insan hakları konusundaki adımlarını tek tek anlatılmasını ve bir siyaset belgesi oluşturulmasını istediği, bu belgenin içeriğinde AK Parti'nin demokrasiye, milli iradeye ve darbelere karşı tutumunun detaylı olarak yer alacağı belirtildi. İnsan Hakları Başkanlığı'nın bu belgeyi hazırlamak için çalışmalara başladığı ve siyaset bilimciler, sosyologlar, hukukçular, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılacağı kaydedildi.

Editör: Ömer Faruk Altın