Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İnsan hakları nerede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak İsrail yönetimine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile ortak basın toplantısında İsrail-Hamas gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak İsrail yönetimine sert tepki gösterdi.

"HANİ İNSAN HAKLARI?"

Gazze Şeridi'nin İsrail ordusu tarafından yoğun şekilde bombalanmasını gündemine alan Erdoğan, Gazze'ye uygulanan ablukaya da değinerek, "Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz" dedi.

"ABD'NİN UÇAK GEMİSİNİN İSRAİL'DE NE İŞİ VAR?

Erdoğan, ABD yönetiminin İsrail'e destek için bölgeye donanma göndermesine de sert çıktı. 

Erdoğan, konuşmasında, "ABD'nin uçak gemisinin İsrail'de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ne yapacak orada bütün Gazze'yi vurarak ciddi katliamlara adım atacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "’Adil bir barışın kaybedeni olmaz’ düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz. Nasıl arabuluculuk yaparız bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz bir an önce bu savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun" dedi.