Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısından Mavi Vatan mesajı: Daha güçlü hale geleceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Operasyonel ihtiyaçlara göre belirli sistemler hızlıca aktif hale getirilerek hava ve kara kuvvetlerinin manevralarına aktif destek verebilmektedir. Devam eden çalışmalar kapsamında önümüzdeki dönemde seyrüsefer elektronik harp sistemlerimiz ile Mavi Vatan'da da daha güçlü hale geleceğiz. dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen '1'inci Elektronik Harp Sempozyumu'na katıldı.

Programda Yılmaz'ın yanı sıra Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay ile davetliler yer aldı.

Program, Türkiye'de savunma sanayi alanında yapılanların anlatıldığı, Savunma Sanayi Başkanlığı'na ait video gösterimiyle başladı.

Burada konuşan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, "Elektronik arp ve radar bölümünün, bağlantısının gözden geçirilmesini ve tedarik makamı ile ihtiyaç makamı temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri ve ilgili tüm katılımcıların yakın temas halinde olması şartı. Atılan adımların geniş katılımı ile analiz sonuçları, sürekli değişen fikir teatisi yapmak için tedarik edilen makam ve ihtiyaç sahipleri ile buluşturabilmek adına bu faaliyetlerin değerli bir fırsat olarak görmekteyim." dedi.

GÖRGÜN: İYİ BİR SEVİYEDE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNEBİLİRİZ

Savunma Sanayii Başkanı Görgün ise, Türkiye'nin kendi konumu değerlendirilirken, NATO müttefiki olan ülkelerle yapılan çalışmalar da göz önünde bulundurularak, "Özellikle kara konuşma ve hava konuşma sistemleri ele alında geldiğimiz nokta hiçte azımsanacak bir ifade konumunda değil. Özellikle uzaktan yaptığımız, yaptığımız; kabiliyetine sahip Hava Soj Sistemi, refakatte karıştırma kapasitesine sahip olacak bir EH Pod Sistemi, aralıksız yeteneğe sahip olacak bir İHA Soj Sistemi, bunları karadan ayrılan Kora Sistemi değerlendirildiğinde, tüm bileşenlerimizle ortaya çıkardığımız ürünler değerlendirildiğinde hamdolsun iyi bir şekilde düşünebiliriz. öyle bir alan ki her gün güncellemeniz, yenilenmeniz, genel verileriz gerekiyor.Var olan kaynaklarınızı ve özellikle insan kıymetinizi artırarak, genişleterek, bu alanı sevdirerek, bu alana katkı sağlayabilecek bir takım oluşumları, kapasite oluşturmak gerekiyor. olacak" ifadeleri kullanıldı.