Davutoğlu, Saadet Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Devlet Bahçeli ile aralarında geçen tartışmaya değindi.

"YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL"

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki "Serok Ahmet sana gelince, imamın darbedildiği yalanını servis edip peşine takılman, kaymakamımızı ön yargılarının esiri olarak suçlaman şahsın ve zihniyetin adına münafıklık alametidir ve tövbe etmen temennimizdir" ifadelerine tepki gösterdi.

"Ben kimseye 'münafık' demem, 'kafir' de demem, kalpleri bilen Allah'tır" diyen Davutoğlu, Hazreti Mevlana'nın "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" sözüne işaret etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin peşinde koştuğunuz başbakanlık makamını terk ettik ama hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk. Ama şimdi soralım; koalisyon görüşmeleri için gittiğimizde odanızda saatiniz 17.25'e ayarlıydı. 2015 yılında önce masaya koyduğunuz '17-25 dosyaları açılsın, yolsuzluk meseleleri çözülsün ondan sonra hükümet kurarız' dediniz. Ne oldu o günden bu güne Sayın Bahçeli? Olduğunuz gibi görünüyorsanız, 17-25 dosyalarını ve Yüce Divanı işletin. Göründüğünüz gibi olacaksanız bir daha ağzınızı açmayın lütfen. 'Yolsuzluk' demeyin; 'İktidara teslim olduk', 'Bir takım bürokratik makamlara yakınlarımızı veya bizim fikriyatımızdan insanları yerleştirmek için yolsuzlukları unuttuk' deyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık

Doğu Türkistan konusuna da değinen Davutoğlu, "Kızıl Elma gibi bir takım idealleriniz varsa niye Doğu Türkistan'dan bahsetmezsiniz?" sorusunu yöneltti.

Bahçeli'nin, İsrail'e 24 saat süre verdiğini anımsatan Davutoğlu, "Peki 24 saat üzerinden kaç 24 saat geçti; anladık İsrail'e sözünüz geçmiyor ama bari iktidara sözünüz geçsin de İsrail ile olan şu ticareti durdurun. Bir sesinizi duyalım Sayın Bahçeli. Biz miyiz münafık?" diye sordu.

Her dilin aziz olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bana her 'Serok Ahmet' dendiğinde, Kürtçe olarak, burada da yabancı dil diye geçmesin, 'Ser sera, ser çava', 'Baş göz üstüne' derim. Hani Atatürk'ün 'Ülke krizdeyse gidin bakın Toros Dağları'nda Yörük çadırlarında duman tütüyorsa ülke emniyettedir, çünkü Yörükler ayaktadır' dediği Yörük obalarında doğmuş Yörük Ahmet'im ben" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA