ABD'li uçak üreticisi Boeing'in verileri, siber suç çetesi Lockbit tarafından çalınarak çevrim içi olarak yayına verildi.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Boeing'den yapılan açıklamada, şirketin parça ve dağıtım işinin unsurlarının bir siber güvenlik olayı yaşadığını doğrulanırken, "Bu olayla bağlantılı olarak, bir fidye yazılımı aktörünün sistemlerimizden aldığını iddia ettiği bilgileri yayınladığının farkındayız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, olayın araştırılmaya devam edildiği belirtilirken, kolluk kuvvetleri ve düzenleyici makamlarla iletişim halinde kalınacağı kaydedildi.

Olayın uçak veya uçuş güvenliği için bir tehdit oluşturmadığını vurgulayan Boeing, savunma veya diğer hassas verilerin Lockbit tarafından elde edilip edilmediği konusunda bilgi verilmedi.

Lockbit, geçen ay Boeing'in büyük miktarda hassas kurum içi verisini elde ettiğini ve 2 Kasım'a kadar fidye ödenmezse bunları yayınlayacağını bildirmişti.