Türksat 6A bu gece yörüngesine fırlatılacak Türksat 6A bu gece yörüngesine fırlatılacak

ABD'de 80 yaşındaki Arthur Schubarth isimli adamın, Kırgızistan'dan, Marco Polo koyunu olarak bilinen yabani bir koyun türünün parçalarını yasadışı olarak ithal ettiği ve bunları embriyo klonlamak için kullandığı anlaşıldı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Bu koyunlardan sperm alarak "devasa melez koyunlar" yetiştiren bir adamın ürettiği hayvanları, avcılık çiftliklerine sattığı ve hayvanların bu çiftliklere para ödeyen avcılar tarafından vurulduğu belirtildi.

1,5 METRE BOYNUZU VAR

Daha önce görülmemiş büyüklükte, 135 kilodan ağır ve 1,5 metre uzunluğu aşan boynuzları olan koyunlar üreten Schubarth, yargılandığı mahkemece suçlu bulundu.

Davada görevli olan Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bölümü'nden Başsavcı Yardımcısı Todd Kim, "Bu, satmak ve ödül amacıyla avlamak için devasa melez koyun türlerinin yaratıldığı küstah bir plan. Schubarth bu plan kapsamında uluslarararası hukuku ve Lacey Yasası'nı ihlal etti. Her iki yasa da hayvanların doğal nüfuslarını korumayı hedefliyor" dedi.

Schubarth, hakkındaki suçlamaları kabul ederek hüküm giydi. 80 yaşındaki adamın hüküm giydiği suçlar için en fazla 5 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası öngörülüyor.