Nijerya parlamentosunun alt kanadı, hükümetin devlet başkanına 6 milyon dolarlık bir yat alma planını reddetti.

Enflasyonun yüzde 26’ya çıktığı ve para biriminin dolar karşısında değer kaybettiği bir ekonomik kriz yaşayan Nijerya'da, devlet başkanı Bola Tinubulüks, 6 milyon dolarlık yat istemişti.

Milletvekilleri bütçe teklifindeki bu harcamayı redderek, 6 milyon doların öğrencilere kredi olarak verilmesini kararlaştırdı.

İnsan hakları savunucusu eski milletvekili Shenu Sani "Yoksul halk bir kanoda yaşam mücadelesi verirken ülkenin liderine yat alamazsınız" dedi.

Nijerya Sosyo-Ekonomik Haklar ve Hesap Verilebilirlik Projesi (Serap) da "137 milyon Nijeryalı aşırı yoksulluk içinde yaşarken bu yat alımı hiçbir şekilde gerekçelendirilemez" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Yat alma talebinin donanmadan geldiğini ve doğrudan Tinubu’yla alakalı olmadığını söyleyen Tinubu’nun sözcüsü Temitope Ajayi, "Bildiğim kadarıyla, bütçede adı nasıl geçiyor olursa olsun, bu talep donanmadan geldi ve elbet bir operasyonel gerekçeleri vardır" şeklinde konuştu.

Öte yandan bütçede parlamento harcamaları için 36 milyon dolar,  devlet başkanlığının hava filosu için de 15 milyon dolar ayırıldı.

Kaynak: BBC