BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Gazze'de sivillerin toplu şekilde öldürülmesinin hiçbir gerekçesi olamayacağını söyledi.

Yakın tarihin en büyük trajedilerinden birinin gözler önüne serildiğini belirten Yıldız, "Biz konuşurken 2,5 milyon nüfuslu Gazze'de masum Filistinliler, sıkıştıkları küçücük alanda sürekli ve ayrım gözetmeden bombalanıyor" ifadesini kullandı.

Sivillerin hastane, okul ve kutsal alanlara bile sığınamadığını, İsrail füzelerinin yaralı ya da hasta gözetmeden hedef almaya devam ettiğini dile getiren Büyükelçi Yıldız, "Öldürülen çocuk sayısı hızla 2 bine yaklaşıyor" dedi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu ve  çatışmanın bölgeye yayılmasını engellemek için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, öncelikle "acil, koşulsuz ve kalıcı ateşkesle" çatışmanın durdurulması gerektiğini ifade etti.

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Akan kanı durdurma ve barış için anlamlı bir süreç başlatma yükümlülüğünün en başta Güvenlik Konseyi'nde olduğunu belirten Yıldız, "Konseye 21'inci yüzyılda hiçbir yeri olmayan bu katliama karşı kayıtsızlığına son vermesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.