Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınına katılarak, İsrail-Filistin çatışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"FİLİSTİN'İN BAŞARISINA ODAKLANMALIYIZ"

"Kalbizimi Filistin direnişiyle birlikte çarpıyor. Hepimiz Filistin'in başarısına kilitlenmeliyiz" diyen Perinçek, sadece protestoların İsrail saldırganlığını durdurmada yetmeyeceğini belirtti.

Perinçek, Türkiye'nin önünde büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "İsrail'i yenmenin bugünkü şartı, Türkiye, Rusya, Çin, Suriye, İran önderliğinde bütün insanlığın İsrail Siyonizmine karşı harekete geçmesidir" ifadelerini kullandı.

Perinçek, hareket olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Türkiye, Rusya ile birlikte, Suriye ile birlikte, İran ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki İsrail-ABD güdümlü terör örgütlerini temizlemelidir. Filistin'e yapabileceğimiz en büyük destek budur" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DIŞ POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMELİ"

Perinçek "İncirlik ve Kürecik üslerine el koyulmalıdır." diyerek, "Türkiye derhal NATO'dan ayrılmalı ve İsveç'in NATO'ya alınmasına karşı tavrını koymalıdır. Filistin'e verilecek en büyük destek bunlardır"  açıklamasında bulundu.

Perinçek, "Dışişleri Bakanlığı'na sesleniyorum, İsrail'e dur demek mi istiyoruz, artık lanetleme dönemi arkada kalmıştır, Suriye'nin kuzeyinde derhal Amerika ve İsrail destekli terörü temizlediğimiz zaman bu Filistin'e en büyük destektir" ifadelerini kullandı. Perinçek, Türkiye, Suriye, İran, Çin ve Rusya gibi ülkelerin ortak eylem çizgisine gelmesi gerektiğini vurguladı. 

MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız

"AMACIMIZ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN ZAFERİDİR"

Perinçek, "Amacımız kendimizi rahatlatmak değil, Filistin Direnişinin zaferidir. O yüzden başarıya kilitlenen stratejilere kilitlenmeliyiz" dedi.

Perinçek, teslimiyet politikasının felaket getireceğini vurguladı. Perinçek, sadece İsrail'i lanetleyerek zafer kazanılmayacağını yineledikten sonra, "Türkiye dış politikasını derhal değiştirmelidir. Suriye ile işbirliği yapmayan tavrını derhal değiştirmelidir" ifadelerini kullandı.

Perinçek İsrail saldırganlığına son verecek ve bölgeye barış getirecek anahtarın Türkiye olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Suriye, Rusya, İran gibi ülkelerle işbirliği yapmasıyla bölgede dengelerin değişeceğini ve birleşik ve Kudüs merkezli Filistin'in kuruluşunun anahtarının bu olduğunu açıkladı.

Kaynak: Ulusal