Dünya

Dünya'nın en büyük uçak gemisi Doğu Akdeniz'de: İsrail'den sinyal bekliyor!

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e konuşlandırıldı. Geminin rotası gündemde yerini tutmaya devam ediyor.

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirilen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, merak konusu oldu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, ABD’nin USS Gerald R. Ford'dan sonra USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisi grubunu da Doğu Akdeniz’e göndereceğini doğruladı. 

Kirby, başka bir görev için Akdeniz’e gidecek olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin, İsrail’in ihtiyaç duyması halinde, Doğu Akdeniz’e gönderilebileceğini açıkladı.

USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun Gazze Şeridi açıklarına ulaşıp ulaşmadığı soruları gündemde yer tutarken, Doğu Akdeniz'de seyir halinde olduğu görüldü.

Uydu görüntülerine göre, gemi grubu Gazze Şeridi'nin 355 kilometre kuzeybatısında konuşlandı.

TCG ANADOLU İLE TATBİKAT DÜZENLEMİŞTİ

USS Gerald R. Ford ve Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu, 21 Ağustos'ta Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikata, Türkiye'den TCG Anadolu amfibi hücum gemisi, TCG Gediz (F-495) ve TCG Göksu (F-497) fırkateynleri katılırken; tatbikatta Amerika'dan USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve USS Normandy kruvazörü yer aldı.

İNGİLTERE İKİ SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERİYOR

İsrail'e bir destek de İngiltere'den geldi. İngiltere, Kraliyet Donanması'na ait "RFA Argus" ve "RFA Lyme Bay" savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'de konuşlandıracağını bildirdi.

Kraliyet Donanması görev grubunun, insani yardım çabalarını desteklemek üzere acil durum önlemi olarak gelecek hafta Doğu Akdeniz'e gideceği bilgisi paylaşıldı.