Seattle merkezli Starbucks, Ekim ayında ABD'deki yaklaşık 360 mağazasında binlerce baristayı temsil eden Workers United sendikasına, sendikanın sosyal medyada Filistin yanlısı bir mesaj yayınlaması üzerine dava açmıştı.

Davanın ardından Filistin yanlısı boykotların hedefi haline gelen Starbucks, sessizliğini bozdu.

Starbucks Üst Yöneticisi Laxman Narasimhan, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı sırasındaki eylemleri nedeniyle şirketi protesto eden insanların, kahve zincirinin neyi temsil ettiğine dair paylaşımlardan etkilendiğini söyledi.

Narasimhan çalışanlara gönderdiği mektupta, Starbucks'ın birçok mağazasında vandalizm olaylarının yaşandığını belirterek, şirketin çalışanlarının ve müşterilerinin güvenliğini sağlamak için yerel yetkililerle birlikte çalıştığını ifade etti.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Narasimhan, "Bu kadar çok şey için minnettar olmakla birlikte, içinde yaşadığımız dünyanın durumu konusunda endişeliyim. Pek çok yerde çatışmalar var. Masumlara karşı şiddet, nefret ve silah haline getirilmiş söylem ve yalanlar ortaya çıktı, bunların hepsini kınıyoruz" diye yazdı ve ekledi: "Bizim duruşumuz nettir. Biz insanlığın yanındayız" dedi.