Türkiye kadın millî voleybol takımı antrenörü Daniele Santarelli, TRT Yıldız'a verdiği röportajda Ebrar Karakurt ve Ayça Aykaç ile ilgili gelen sorulara cevap verdi.

Alex de Souza ilk üç puan sevincini yaşadı Alex de Souza ilk üç puan sevincini yaşadı

Filenin Sultanları'nda yaşanan pozisyon değişiklikleriyle ilgili konuşan Santarelli, "Bu pozisyon değişiminin bize çok şey kattığını düşünüyorum. Ebrar, defans konusunda çok çalıştı. Smaçör pozisyonunda kalmayı hak etmek için geçtiğimiz yaz çok çalıştı. Bu çözümün bizim için en iyisi olduğunu düşünmüştüm, bu sayede ilk 6'yı çokça değiştirebiliyor ve farklı şekillerde kurabiliyorduk" dedi.

Ayça'nın ace atmasının en iyi anlardan birisi olduğunu dile getiren İtalyan antrenör, "Ayça için de çok mutluyum. Bize birçok anda yardımcı oldu. İlk aceini bulduğu an geçen yazın en iyi anlarından biriydi. Kutlamalarımızı çok iyi hatırlıyorum. Bir takım kurarken önemli şeylerden birinin her oyuncunun takım için her şeyi vermesi olduğunu düşünüyorum. Sanırım geçen yaz herkes sadece kendi için değil takım için de çalışıyordu ve bu da takım olmak demekti. Bu da geçen yaz gerçek bir takım oluşturduğumuz anlamına geliyor" şeklinde konuştu.