Gündem

Ebrar Sitesi'nin müteahhiti çıldırttı: İnşaattan anlamam

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin müteahhiti Tevfik T.'nin savunması herkesi şok etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin müteahhiti Tevfik T., davanın duruşmasında yaptığı savunma ile herkesi çıldırttı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya müteahhit Tevfik T.’nin yanı sıra Ahmet D., Atilla Ö., Mehmet Akif Ö., Meliha T., Mustafa T. ve Salih T. sanık olarak yer aldı. Müteahhit Tevfik T., tutuklu bulunduğu Kırşehir’den, Atilla Ö. İle Ahmet D. Ardahan’dan ve Meliha T.’de Antalya kapalı cezaevinden online olarak ifade verdi.

"ÖĞRETMENİM, İNŞAATTAN ANLAMAM"

"Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla yargılanan müteahhit Tevfik T. ve diğer sanıklar suçlamaları reddederken, Tevfik T., "Ben öğretmenim, inşaattan anlamam. Ne ile suçlandığımı anlamış değilim" dedi.

Tevfik T. devamında, "İnşaatları yaparken siteyi yaptıran kooperatiflerin yönetim kurullarında olup imza yetkisi bulunan herkesle beraber hareket ettik. Bu arada zamanın belediye denetim yetkilileri ise site inşaatlarını 15 kez gelip denetledi ve ‘olur’ verdi. Yani ben tek başıma bir şey yapmadım, kararların hepsi yönetim kurullarınca alındı. Ben herkesi ev sahibi yaptım, herkesin gözünde o zamanlar itibar sahibiydim ancak şimdi tek hedef gösterilen ben oldum. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.