Gündem

Ebru Şallı'nın eşi hakkında yakalama kararı!

Kripto para dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ebru Şallı'nın eşi iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı verildi.

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanan Ebru Şallı'nın eşi iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıktı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betük Köksal ve Ercan Ekşin katılırken, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Akkuş ise, duruşmaya gelmedi. Müşteki Ömer Akpulat da duruşmaya avukatıyla geldi.

"SAATLERCE BEKLEDİK"

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Abdullah Alkreish, Uğur Akkuş ile biri aracılığıyla tanıştığını ve iş yapmaya başladıklarını ve sonrasında Akkuş’un yanında çalışan Eyüp isimli kişiyle iletişimi sürdürdüğünü söyledi. 

"Güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık çalışma yaptık. Bana kripto para platform linki gönderdiler. Kontrol ettirdim doğru çıktı" diyen Alkreish, güven sağladıktan sonra Uğur Akkuş ile ofisinde buluştuklarını ve kendisine kripto para almak için 497 bin 500 dolar verdiğini belirterek, "Uğur yanındaki çalışana, 'Al bu parayı bankaya götür' dedi. Sonra da bize, 'Bankaya talimat vermem lazım' diyerek çıktı. Ancak saatlerce gelmedi. O esnada ben, Eyüp ve diğerleri temasa geçtim. Bazen telefonları kapatıyor, bazen açıyordu en son da 497 bin 500 dolarlık bir makbuz gönderdi ama daha sonra bu makbuz da sahte çıktı hesaba para da gelmedi" dedi.

Abdullah Alkreish, Akkuş’un daha sonra kendisine, "Sistemde arıza oldu. Sıkıntı yok. Yarın mutlaka hesabınıza düşecek. Yarın 10 gibi gelin bir zararınız varsa ödemeye hazırım" dediğini ifade ederek,  "Bizi oyaladı. Sonra kendisini iş yerime çağırdım ancak gelmedi. Daha sonra da Fransa'ya kaçtığını öğrendim" şeklinde konuştu.

Abdullah Alkreish savunmasının sonunda dolandırıcılık suçlamasıyla alakasının olmadığını söyleyerek beraatini istedi.

"OLAYLA İLGİM YOK"

Sanık Feyza Betil Köksal ise yaptığı savunmada Ebru Şallı Akkuş ile aynı binada çalıştığını söyleyerek, "Olay günü Uğur Akkuş beni arayıp muhasebecisinin gelmediğini söyleyerek onun yerine bankaya gitmemi istedi. Ben de parayı bankaya yatırdım. Olayla hiçbir ilgim yok" dedi. 

Diğer sanık Ercan Ekşin de güvenlik görevlisi olduğunu ve olaylarla alakası olmadığını söyledi.

"MAHKEME YAKALAMA KARARI VERDİ"

Uğur Akkuş’un avukatı ise müvekkiline ulaşamadığını söyleyerek, "Maddi zarar giderildi. Bir sonraki celse hazır edeceğiz" dedi.

Alınan savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.