Bilim ve Teknoloji

Elon Musk adeta uyardı: Yapay Zeka en büyük tehditlerden biri

Teknoloji derebeyi Elon Musk, Rishi Sunak'ın Yapay Zeka Zirvesi için Birleşik Krallık'ta ve teknolojinin hayatlarımızı ele geçirmesi konusunda kaygı verici bir uyarıda bulundu.

Teknoloji milyarderi ve Tesla'nın patronu Elon Musk, yapay zekanın "insanlığa yönelik en büyük tehditlerden biri" olduğu uyarısında bulundu.

2018'de Microsoft'a satmadan önce OpenAI'de hissesi bulunan Musk, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından Buckinghamshire'daki Bletchley Park'ta düzenlenen YZ güvenlik zirvesine katılmadan önce konuştu. Sunak ile konuşmak istediği bir şey olup olmadığı sorulduğunda, gündeminde tek bir şey vardı.

Musk, "Yapay zekanın en büyük tehditlerden biri olduğunu düşünüyorum. İlk kez, en zeki insandan çok daha zeki olacak bir şeyle karşı karşıyayız. Yani diğer canlılardan daha güçlü ya da hızlı değiliz ama daha zekiyiz ve insanlık tarihinde ilk kez bizden çok daha zeki olacak bir şeyle karşı karşıyayız.Dolayısıyla, böyle bir şeyi kontrol edebileceğimizi sanmıyorum, ancak onu insanlığa faydalı olacak bir yönde yönlendirmeyi amaçlayabileceğimizi düşünüyorum. Bunun karşı karşıya olduğumuz varoluşsal risklerden biri olduğunu ve potansiyel olarak en acil olanı olduğunu düşünüyorum, çünkü zaman çizelgesine ve ilerleme hızına bakarsanız, bu zirvenin zamanında yapıldığını düşünüyorum ve Başbakan'ı bu zirveyi düzenlediği için alkışlıyorum" dedi.
Daha sonra kendisine Başbakan ile tartışmayı umduğu herhangi bir özel politika olup olmadığı soruldu. Ayrıntılara girmese de, yapay zekanın herkes için yukarıda bahsedilen "büyük tehdide" dönüşmesini engellemeye potansiyel olarak yardımcı olacak bir "çerçeve oluşturmak" istediğinden bahsetti.

Musk açıklmasının devamında, "İçgörü için bir çerçeveye sahip olduğumuzda, önerilen bazı politikalar veya önerilen kurallar olacaktır ve bunlar yapay zeka şirketleriyle birlikte yapılacaktır.O zaman spor benzetmesine geri dönersek, oyundaki tüm takımlar herkesin oynaması gereken adil kuralların ne olacağını düşünüyor? Belirlemek istediğimiz yer burası, ancak adil kuralların ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, ancak gözetim yapmadan önce içgörü ile başlamalısınız"