Birleşik Krallık (BK) ve Singapur'da merkezleri olan sağlık ve güvenlik firması International SOS'in hazırladığı haritada sağlık, güvenlik, iklim değişikliği ve akıl sağlığı şeklinde 5 temel kategori kullanıldı. Kategoriler düşük, orta, değişken, yüksek ve çok yüksek risk derecelendirmeleriyle sınıflandırıldı.

Haritada, genel anlamda seyahat edilmesi en güvenli 5 ülkenin İzlanda, Lüksemburg, Norveç, İsviçre ve Danimarka olduğu belirtildi. En tehlikelilerse Güney Sudan, Afganistan, Suriye, Libya ve Somali.

Verilere göre Türkiye, güvenlik kategorisinde orta riskli olarak görüldü. Bu kategoride Rusya, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Hindistan'ın yanı sıra Cezayir, Tunus ve Nijer'le Brezilya, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkeler yer alıyor.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, güvenlik kategorisinde siyasi şiddet, toplumsal ayaklanmalar ve suç oranları kriter olarak kullanıldı.

Söz konusu bölümde en yüksek riskli görülen yerlerse Ukrayna, Suriye, Irak, Afganistan, Yemen, Sudan ve Libya oldu. 

İklim değişikliği kategorisinde Türkiye yine orta riskli olarak sınıflandırıldı. Söz konusu kategoride aynı derecelendirmeyi alan ülkeler arasında Çin, Vietnam ve Tayland'ın yanı sıra Ukrayna, İran, Mısır, Kenya'yla Peru, Bolivya ve Venezuela gibi ülkeler var.  

İklim değişikliği kategorisi, küresel ısınmanın insani kriz ve felaket yaratma riskine dair değerlendirmeler temel alınarak hazırlandı.

Bu bölümde en yüksek riskli yerler arasında Suriye, Irak ve Afganistan'a ek olarak birçok Afrika ülkesi var.