Politika

Erbakan hangi illerden aday olacaklarını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimde, Ankara, İstanbul, İzmir hariç, tüm il ve ilçelerden aday olacaklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimde, hangi illerden aday olacaklarını açıkladı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, parti genel merkezindeki aday tanıtım toplantısında konuşan Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde 1,5 milyon oy ile 5 milletvekili çıkartarak, 21 yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdiklerini hatırlatarak, yerel seçimde de bu yükselişlerini devam ettireceklerini söyledi.

Yerel seçim için şu ana kadar 150 belediye başkan adayını ilan ettiklerini belirten Erbakan, "Millete hizmeti ibadet olarak yapan anlayış tek çaredir. Rantçı, örgütçü, heykelci belediyecilik sona ermiştir. Ahlaklı belediyecilik, torpilin, adam kayırmanın olmadığı belediyeciliktir. Ahlaklı belediyecilik, Milli Görüş ruhuyla Yeniden Refah Partisi ile yeniden hayat bulacak. Belediyelerde 30 yıl sonra yeniden destanlar yazacağız inşallah" dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin de konuşan Erbakan, daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkanlıkları için ittifak yapabileceklerini ifade etti.

Erbakan, "Bu noktada bir talep oldu. Bununla ilgili değerlendirmemizi, istişaremizi yapıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde inşallah bilgilendirme yapacağız. Ancak Ankara, İstanbul, İzmir büyükşehir seçimleri dışında, tüm il ve ilçelerde, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi adaylıklarında, Yeniden Refah Partimiz kendi adaylarıyla, kendi logosuyla inşallah seçimlere girecekler" şeklinde konuştu.