Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sayın Reisi ile dar kapsamlı görüşmelerimiz oldu. Sonra heyetler arası toplantılarımızı yaptık. 

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Kirman'daki saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye ve Türk milleti olarak İran halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu eylemler sadece İran halkını değil, doğrudan bölgemizin huzurunu, barışını ve istikrarını hedef almaktadır. Kandan ve kaostan beslenen kaos tüccarları hedeflerine inşallah ulaşamayacaktır.

Türkiye-İran arasında ekonomik ve ticari iş birliğini daha da güçlendireceğine inandığım bu forumun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Türkiye ve İran yaklaşık 170 milyonu aşan toplam nüfusa, muazzam kaynaklara ve insan gücüne sahip iki komşu ve kardeş ülkedir. Tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapmış ülkelerimiz arasında köklü, çok boyutlu ilişkiler mevcuttur. İran, ülkemizin Asya'ya açılan kapılarından biriyken Türkiye de İran'ın Avrupa'ya açılan kapısıdır.

Sayın Reisi ile görüşmelerimizde iş birliğini geliştirme irademizi yeniden teyit ettik. Farklı alanlarda imzaladığımız anlaşmalar -ki bugün 10 anlaşma imzaladık- ilişkimizin hukuki zeminini bu anlaşmalar tahkim etmiştir. 

Bölgemizde güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınmasında bölgesel sahiplenme ve iş birliğinin önemi vazgeçilmezdir. İki büyük bölgesel güç olan Türkiye ve İran refah, kalkınma ve istikrar için aralarındaki iktisadi iş birliğini mutlaka ilerletmelidir. 

Geçmişte İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma kararlılığımızı devam ettiriyoruz..."