Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu hafta içerisinde Ankara, Adana, İzmir büyükşehirleri, gerek milletvekilleri gerek teşkilat ile toplantımızı yaptık. Onların da fikrini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de kanaatlerini alacağız. Bunların üzerinde çalışıp inşallah Aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyük şehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız.

Bazı illerin de adaylarını bu arada açıklayabiliriz. Gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz.

GAZZE'DE ATEŞKES OLACAK MI?

İsrail yalnızlaşıyor. İsrail'den iyi niyet beklemek mümkün değil. ABD'nin Gazze'ye müdahil olması gerektiğini söyledik. Bıden'a buraya müdahil olması gerektiğini söyledim.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

Özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız bizim parlamentomuzun vereceği kararı önemsediklerini söylediler. Biz de İsveç konusunda dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu yeter ki terör ile ilgili yaklaşımlarını kontrol altına alsınlar bunun dışında bizler Meclis olarak şu anda komisyondan zaten geçti.

MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız

EUROFIGHTER GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Umut ediyorum ki görüşmeler olumlu istikamette seyreder.

TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞI

Bildiğiniz gibi dün akşam Biden ile etraflıca görüşmemiz oldu ve bu görüşmenin ana başlıklarını bir F-16 ile gelişmeler teşkil etti. F-16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu olduğunu ve bununla ilgili olarak da kongreye her türlü teklifi yapmaya hazır olduğunu söylüyor.

Ayrıntılar geliyor...