Devlete bağlı 24 işçinin sebepsiz yere işten çıkarılmasının ardından, yerine alınan kişilerin PKK-KCK terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddiaları gündemi sarstı.

İşte Ergani Belediyesi’nde yaşanan skandalın detayları...

Leyla Tekdemir ve PKK Bağlantılı Ailesi

Ergani Belediyesi'nde işe alınan Leyla Tekdemir'in ailesi, PKK'nın kurucu kadrosu ile sıkı bağlara sahip. Tekdemir Kardeşler’den Mehmet, Ahmet ve Şeyhmus Tekdemir, PKK'nın eski militanları arasında yer almakta. En küçük yaşta terörist olarak bilinen Haki Karer’in 2011’de öldüğü çatışmalarda aktif rol aldıkları öne sürülüyor. Leyla Tekdemir’in babası PKK-KCK üyeliğinden cezaevinde bulunmakta; kendisi ve annesi Kandil’de eğitim almış, kız kardeşi Medya Tekdemir ise PKK-KCK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'nin üyesi.

Aysel Baran’ın PKK İle İlişkisi

Aysel Baran, PKK'nın Amanos bölgesinin sorumlusunun kız kardeşi olarak tanınıyor. Aydın Baran, 87 eylem ve 113 ölümle suçlanan PKK'lı bir isim olarak, 2011’de çatışmada ölmüş. Aysel Baran ve ailesi, PKK-KCK’nin çeşitli örgütsel faaliyetlerinde aktif rol oynamış, terör örgütü lehine çalışmışlardır.

Fatoş Gül Şen ve Kardeşi Muhammet Gül'ün Terör Bağlantıları

Fatoş Gül Şen, Ergani Belediyesi Daimi Meclis Üyesi olarak atandı. Ancak, kardeşi Muhammet Gül’ün PKK-KCK terör örgütünün Diyarbakır Hendek eylemlerinde cezaevine girdiği, cezaevinden çıktıktan sonra PKK-KCK'ya katıldığı ve Kandil’de terör faaliyetlerine devam ettiği belirtiliyor.

Şaban Bayhan’ın Suç Kayıtları

Ergani Belediyesi'nde özel kalem müdürü olarak atanan Şaban Bayhan’ın PKK-KCK terör örgütüyle 6 suç kaydı bulunmakta. Cezaevinden çıktıktan sonra, gayri resmi yollarla vekil mühendis olarak işe alındığı ve aynı zamanda aylıklı özel kalem müdürü olarak görevine devam ettiği öne sürülüyor.

Şerafettin Turğa’nın Sosyal Medya Skandalı

Ergani Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şerafettin Turğa, belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından Türk bayraklarını kaldırarak büyük bir tepki topladı. Bu hareket, vatandaşlar arasında infial yarattı ve Turğa’nın PKK ile ilişkili olup olmadığı konusunda şüpheler doğurdu.

Nesih Yalçın ve PKK İlişkileri

Nesih Yalçın, eski HDP’li belediye başkanı Fesih Yalçın’ın amcası olarak tanınıyor. Üç erkek kardeşi PKK-KCK terör örgütüne üye olmaktan cezaevine girmiştir. Lise mezunu Nesih Yalçın, Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne atanmış, bu atama da kamuoyunda şüphelerle karşılanmıştır.

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Bu skandal gelişmeler, Ergani Belediyesi’nin iç yapısında ciddi bir temizliğin gerekip gerekmediğini tartışmaya açtı. Kamuoyunun ve yetkili mercilerin bu konuyu titizlikle incelemesi gerekmektedir.

Rojen Emirhanoğlu’nun Atanması

KHK ile ihraç edilen Rojen Emirhanoğlu, Ergani Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne atanmış durumda. Emirhanoğlu, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklanma protestolarında ismi öne çıkan Welat Azad Emirhanoğlu’nun kardeşidir. Babası Zülküf Emirhanoğlu, 1999-2004 yılları arasında HADEP’li Diyarbakır Ergani Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. Bu atama, PKK ile bağlantılı kişilerin yerel yönetimlerdeki etkisini artırdığı iddialarını güçlendiriyor.

Necmi Şahin’in Cezaevi Geçmişi

Ergani Belediye Meclis Üyesi Necmi Şahin’in de PKK ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirtiliyor. Şahin’in Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde eski tutuklu olduğu, PKK ile bağlantılı olduğu iddiaları arasında yer alıyor. Bu durum, belediyedeki diğer atamaların arka planında nelerin yattığını sorgulatıyor.

Editör: Duha Sena Oskay