İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Independent Türkçe'nin ABD'de yayın yapan Axios'dan aktardığına göre, Mossad Şefi Barnea ve Katar Başbakanı Al Sani, 15 Aralık Cuma gecesi müzakerelerin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere Avrupa’da bir araya geldi.

Söz konusu görüşmenin "sadece bir başlangıç" olduğu ve sürecin "uzun, zor ve karmaşık" olacağı ifade edilirken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve Mısır istihbarat şefi Abbas Kemal'in de görüşmeye dair bilgilendirildikleri ve esir takası anlaşmasına dair çabalara yardımcı oldukları aktarıldı.

Muhtemel anlaşma kapsamında yaşlı erkeklerin ve önemli sağlık sorunları olanların ya da ciddi şekilde yaralanan esirlerin serbest bırakılabileceği belirtildi.

ABD'Lİ YETKİLİLER İSRAİL'E GİDİYOR

Ayrıca, Savunma Bakanı Lloyd Austin’la Genelkurmay Başkanı CQ Brown temaslarda bulunmak üzere İsrail’e gidiyor.

İki ismin genişleyen bölgesel bir savaşı engellemek adına İsrail hükümetine geniş çaplı askeri operasyondan daha kısıtlı bir operasyona geçişi tavsiye edeceği belirtiliyor.