Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul, göreve hazır! Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul, göreve hazır!

ABD'li savunma devi Lockheed Martin'in, kilit parçaların yavaş üretimi nedeniyle bu yıl için planlanan yükseltilmiş F-35 savaş uçaklarının yarısından daha azını ürettiği ortaya çıktı.

F-35 programının İcra Kurulu Başkanı ve Direktörü Korgeneral Michael Schmidt, "Lockheed Martin, önemli parçaların yavaş üretiminin yeni uçakların piyasaya sürülmesini geciktirmesi nedeniyle bu yıl vaat ettiği yükseltilmiş F-35 savaş uçaklarının yarısından azının üretimini tamamladı" dedi.

Schmidt, şirketin bu yılın sonuna kadar 52 gelişmiş avcı uçağı tedarik etmek için bir sözleşme imzaladığını, ancak bunlardan sadece 21'inin üretimini tamamladığını kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkan Yardımcısı Rob Wittman, teslimattaki gecikmelerin devam etmesi halinde F-35 uçuş bilgisayarının iyileştirilmesiyle ilgili maliyet aşımlarının gelecek yıl yaklaşık 1 milyar dolara ulaşabileceğini söylemişti.