Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın Yılmaz Güney hakkında yaptığı açıklamalara Fazıl Say'dan tepki geldi. 

Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümünde bir yazı kaleme alan Murathan Mungan, Yılmaz Güney hakkında "İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı..." ifadelerini kullanmıştı.

Farah Zeynep Abdullah ise , "Sinemamazın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından ve etkili silah kullanan diyelim" diyerek Murathan Mungan'ın söylemini eleştirmişti.

Düşünceleri nedeniyle hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan 100'e yakın kişiye dava açacağını söyleyen Farah Zeynep Abdullah, kazandığı tazminatları kadına şiddet derneklerine "Çirkin Kral adına" bağışlayacağını açıklamıştı.

"HADDİNİ BİLMESİ GEREK"

Farah Zeynep Abdullah'ın Yılmaz Güney ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Fazıl Say, İtalyan ressam Caravaggio’nun "Hilekârlar" tablosunu ve Yılmaz Güney'in "Yol" filminden bir sahne paylaşarak, şunları söyledi:

"10 saniyelik reklamda hiç bir şey yapmadan ve yapmasına da zaten gerek olmayan görüntülerde milyonlar kazanırken, aynı anda, her gün yüzlerce Filistinli çocuğun öldürüldüğü, insanların deprem enkazları altında inlediği bu yeni dünyada, sanki kendi hatası olmayacak mı hiç? İçine düştüğü durumlarda mı olmayacak? Şu 'Yol' filminde figüran bile olamayacak niteliksizlikteki 'dizi oyuncusu' artık 'dönemleri' ve 'milatları' tayin eder olmuş. Biraz haddini bilmek gerek. Sanat yüreğimizdedir. Bu ülkenin kültür tarihini değersizleştirmeye boşuna uğraşmasın, karşısında bilmediği bir şey olan gerçek sanat var. Farah Zeynep, sanatı keşke ucundan öğrenebilseydi. Kendisine olan saygıyı daha şimdiden yok etti büyük sanatçıları ezmeye kalkarak."

Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı

FAZIL SAY'I Tİ'YE ALDI

Fazıl Say'ın bu açıklamasına Farah Zeynep Abdullah'tan da cevap gecikmedi. Abdullah, "Yazın nereden baksan tutarsız, nereden baksan ahmakça... Anlamamışsın, belli ki anlamak da istemiyorsun" dedi.

Farah Zeynep Abdullah, açıklamasından önce Fazıl Say'a "Konuşalım, iki çift sözüm var" şeklinde mesaj attığını ama cevap alamadığını da dile getirdi.

Farah Zeynep Abdullah, ayrıca "Hikâyelerine koyduğu konser anonsuna link koymayı unutmuşsun" diyerek ve konseri için bilet linki vererek Fazıl Say'ı ti'ye aldı.