FBI Direktörü Christopher Wray, Senato'ya bağlı İç Güvenlik ve Hükümet İşleri Komitesi'nde dün yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaşın ABD'deki Yahudi ve Müslümanlara yönelik tehditleri artırdığını vurguladı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, FBI direktörü Wray açıklamasında, "Hamas ve müttefiklerinin eylemlerinin başka örgütlere, IŞİD'in birkaç yıl önce sözümona halifeliğini ilan etmesinden bu yana karşılaşmadığımız türden bir ilham kaynağı olacağını düşünüyoruz. Ortadoğu'da süren savaş, ABD yurttaşlarına yönelik saldırı tehdidini bambaşka bir boyuta taşıdı" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonundan bu yana IŞİD ve El Kaide'nin, hem ABD hem de Avrupa'da saldırı çağrıları yaptığını hatırlatan Wray, Yahudilerin ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 3'lük bir kesimini oluşturduğunu ve geçen yıl din kaynaklı nefret suçlarının yüzde 60'ında hedef alındığını ifade etti.

312 YAHUDİ KARŞITI SALDIRI DÜZENLENDİ

ABD'deki İftira ve İnkarla Mücadele Birliği'nin (ADL) verilerine göre, ülkede 7-23 Ekim'de 190'ı doğrudan Gazze'deki savaşla ilgili olmak üzere toplamda 312 Yahudi karşıtı saldırı düzenlendi.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Washington merkezli Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de, ABD'de yaşayan Müslümanların kendilerini güvende hissetmediğini belirterek, 7 ila 25 Ekim'de Müslüman Amerikan yurttaşlarından en az 700 şikayet aldıklarını aktardı.

IŞİD ise yayımladığı propaganda dergisi El Naba'da, Gazze'deki savaşın başka ülkelere taşınması gerektiğini savunarak, "ABD, Avrupa ve dünyanın geri kalanında Yahudilerin yaşadığı yerlerin hedef alınması ve Yahudilerle Haçlılara ait elçiliklerin ateşe verilmesi" çağrısı yapmıştı.