dünya

Dünyanın en pahalı 10 şehri belli oldu

Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından her yıl yayınlanan Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi'ne göre 2023 yılının en pahalı 10 şehri belli oldu. Listenin ilk sırasında Singapur ve Zürih yer aldı

Dünyanın önemli finans ve yük taşımacılığı merkezlerinden biri olan Singapur 2013'ten beri her yıl yaşamak için en pahalı şehir seçilmiştir, ayrıca bir vergi cenneti olarak tanımlanmaktadır.

Zürih, İsviçre'nin en büyük kentidir. 2018 yılında Zürih Belediyesinde nüfus 415.367, çevre ilçeleriyle birlikte nüfusu 1,39 milyon kişidir.2020 yılında Avrupa'nın en pahalı şehri unvanını aldı.

Amerika'nın en kalabalık şehri olan New York, aynı zamanda dünyanın en kalabalık metropollerinden biridir. New York dünya çapında ticaret, finans, medya, sanat, moda, teknoloji, araştırma, eğitim ve eğlence merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyanın en önemli ve büyük göllerinden biri olan Leman Gölü kıyısında bulunan Cenevre, İsviçre'nin en yüksek nüfuslu üçüncü şehridir. Aynı zamanda bu şehir, Cenevre Kantonu'nun da başkentidir.

Hong Kong'da özellikle kur dalgalanması yüzünden bu durumun kenti ziyaret eden yabancılara pahalıya neden olduğu belirtildi.

Hollywood'a ev sahipliği yapan Los Angeles'ta ise aylık kira bedeli ortalama 4 bin dolara (14 bin 100 TL) yaklaşırken, konut sahibi olmak için yaklaşık 725 bin doları (2 milyon 560 bin TL) gözden çıkarmak gerekiyor.

Şaşırtıcı olmayacak bir şekilde konaklamanın en pahalı olduğu şehirdir.

Kopenhag, Avrupa'nın en pahalı seyahat destinasyonlarından biri. Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Danimarka'nın kendi para birimi olan Danimarka Kronu (DKK) var.

İsrail'in başkenti Tel Aviv, hayat pahalılığındaki küresel sıralamada beşinci sıradan yükselerek dünyanın en pahalı şehri oldu.

Şehir, San Francisco Yarımadası'nın kuzeyine kurulmuştur. Şehrin batısında Büyük Okyanus, kuzey ve doğusunda ise San Francisco Körfezi bulunur.