Fransa'da göç yasasını sertleştiren yeni tasarı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinde çatlağa yol açtı.

Euronews'in aktardığına göre, Fransız hükümeti yeni düzenlemenin iş gücü açığı olan sektörlerde çalışan göçmenlerin oturma izni almasını ama aynı zamanda yasadışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini de kolaylaştıracağını söylemişti.

Ancak sağdan destek alabilmek için hükümet, oturma izni tedbirlerini yumuşatmayı kabul ederken, göçmenlerin çocuklara yönelik yardımlar ve barınma yardımları da dahil olmak üzere sosyal yardımlara erişimini birkaç yıl erteledi.

Le Pen'in partisinin yasa taslağına alt mecliste destek vereceğini duyurması, Macron'un partisindeki solcu milletvekilleri arasında rahatsızlığa yol açtı. Macron'un partisindeki sol kanadın parlamentodaki en sesli temsilcilerinden biri olan Sacha Houlie tasarıya karşı oy kullanacağını söyledi. 

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Yıllar geçtikçe söylemlerini aşırı sağa yakınlaştıran Muhafazakarlar da tasarının aslında kendilerine ait olduğunu söyleyerek zafer ilan etti.

Fransız medyasında bakanların istifa tehdidinde bulunduğuna dair spekülasyonlar yayılırken, Macron, başbakan ve parlamentodaki koalisyon başkanları ile Elysee Sarayı'nda acil bir toplantı yapıldığını söyledi.