Fransa'da muhalefetteki Vatanseverler Partisi'nin lideri Florian Philippot, AB Komisyonu Başkanı Başkanı von der Leyen'in Ukrayna'nın AB'ye katılımını destekleyrek Avrupa ülkelerinin ölümünü aradığını söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, sosyal medya hesabından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki gösteren Philippot, "Bugün bunu söyleyen Avrupa Komisyonu, yarın son derece yozlaşmış bir ülke olan Ukrayna'nın AB'ye katılımıyla ilgili müzakerelerin başlatılması çağrısında bulunan bir rapor yayınlayacak!" dedi.

Fransa'nın çok geç olmadan Avrupa Birliği'nden ayrılması gerektiğini vurgulayan Philippot, "Von der Leyen'in Ukrayna’nın AB üyeliğine teşvik edici açıklamalarının ardından, tümüyle ABD'ye bağlı AB'nin asıl amacının bizim ölümümüz olmadığını söylemek zor! Avrupa Birliği bizim doğrudan ve basit ölümümüzü istiyor!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği Genişleme Raporu, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de açıklanmıştı.

Bin 200 sayfalık raporda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Ukraynalıların kendileri için hayati önem taşıyan savaş devam yürüttükleri sırada bile ülkelerini reforme ettikleri ifade edilmişti.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın geçtiğimiz yıl Komisyon tarafından gerekli gösterilen adımların yüzde 90’ından fazlasının tamamladığını belirterek, yargıda yapılan reformlara ve yolsuzlukla mücadele çalışmalarına dikkat çekmiş, "Birliğimizi tamamlamak tarihin çağrısıdır. Birliğimizi tamamlamanın aynı zamanda güçlü bir ekonomik ve jeopolitik mantığı var. Geçmişteki genişlemeler hem katılım ülkeleri hem de AB için çok büyük faydalar sağladı. Hepimiz kazandık" demişti.