Fransız senatör Joel Guerriau'ya, milletvekili Sandrine Josso'ya cinsel istismarda bulunmak amacıyla uyuşturucu verdiği iddiaları üzerine soruşturma açıldı.

Joel Guerriau, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iktidardaki koalisyon hükümetinin bir parçası olan muhafazakar Horizons partisinin bir üyesi.

66 yaşındaki Guerriau, merkezci Modem partisinden 48 yaşındaki Sandrine Josso'ya uyuşturucu vermekle suçlanıyor.

Bay Guerriau'nun avukatı Remi-Pierre Drai, "tecavüz veya cinsel saldırıda bulunmak amacıyla, kadının muhakeme yeteneğini veya hareketleri üzerindeki kontrolünü değiştirebilecek bir madde" vermekten soruşturma altında olduğunu söyledi.

Suçlamaları reddeden Guerriau, "uyuşturucu olarak sınıflandırılan maddeleri bulundurmak ve kullanmaktan" da soruşturma altında.

Milletvekili Josso, Guerriau'nun evinde bir kadeh şampanya içtikten sonra kendisini kötü hissettiğini belirterek, Guerriau'yu, içinde beyaz bir madde bulunan küçük bir plastik torba tutarken gördüğünü iddia etti.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Horizons partisinden de uzaklaştırılan Guerriau, adli kontrol altına alınırken, Josso ya da herhangi bir tanıkla temasa geçmesi yasaklandı.