Spor

Futbol dünyası karıştı: Sahte raporlar ortaya çıktı

Hakem Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan, futbol dünyasını karıştıracak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eşinin kendisini eski MHK Başkanı Lale Orta ile aldattığı iddiasıyla boşanma davası açan VAR Hakemi Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan, futbol dünyasıyla ilgili olay yaratacak iddialar ortaya attı.

Leyla Ceylan, eşi ve iki hakem arkadaşının FIFA'ya verilen sağlık raporlarının tarihi geciktiği için eski tarihli sahte rapor alındığını iddia etti.

Ceylan'ın açıklamaları sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesinden raporları yayınlayarak, iddiaların doğru olmadığı açıklamıştı.

Konuyla ilgili bir çarpıcı iddia da 2011 yılında hakemliği bırakan ve yorumculuk yapan Bünyamin Gezer tarafından geldi.

'Y' İBARESİ VAR

TFF'nin yayımladığı raporlarda Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan ile ilgili raporların geçersiz olduğunu söyleyerek, iki hakemin raporlarında Nöroloji, Dahiliye, K.B.B, Göz, Hariciye/ Genel Cerrahi ve Başhekim imzalarının bulunduğu bölümlerde "Y. ibaresinin (Yerine)" yer aldığını belirterek, Leyla Ceylan'ın iddialarının doğru olduğunu savundu.

Bünyamin Gezer, katıldığı bir televizyon programında, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu raporları inceledim. Bir hakemin raporunda (Koray Gençerler'i kastediyor) sıkıntı yok. Diğer ikisinde (Hakan Ceylan- Alper Ulusoy) ise var. Araştırmalarıma göre bu raporlardaki 'Y.' ibaresi 'Yerine' anlamına geliyor. Yani bu bölümlerdekilerin yerine bir spor hekimi imza atmış. Araştırmalarıma göre göre böyle bir şey olamaz. Yani bu raporlar sahte" dedi.

"KİMSEDEN KORKUM YOK"

Programın sunucusu Hünkar Mutlu ise, "Hocam dilerseniz bu ifadenizi geri alın. Size dava açarlar" deyince Gezer "Benim kimseden korkum yok. Bu konunun araştırılması lazım. O zaman peki geçersizdir diyelim. Ama bu konunun üzerine gidilmelidir" ifadelerini kullandı.

Uzman bir profesörün de kendisine konuyla ilgili mesaj attığını dile getiren Gezer, "Profesör de raporların geçersiz olduğunu, bir spor hekiminin Nöroloji, Dahiliye, K.B.B, Göz, Hariciye/Genel Cerrahi ve Başhekim imza atamayacağını belirtiyor" dedi.

Leyla Ceylan'ın Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan ile ilgili yaptığı açıklamaların doğru olduğunu savunan Gezer, "Bir spor hekimi, Nöroloji, Dahiliye, K.B.B, Göz, Hariciye/ Genel Cerrahi ve Başhekim imza atamaz" şeklinde konuştu.