Futbol dünyasında patlak veren milyonlarca ürün dolandırıcılık olayı bomba gibi düştü.

Dolandırıcılık zinciri, Teknik direktör Fatih Terim'in yüksek kâr getirmesi, özel ve güvenilir fon vaadiyle Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'a 300 bin dolar vermeyle başladı.

Adının da sürekli 'Fatih Terim fonu' olarak tutulan dolandırıcılık zincirine daha sonra Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Emre Çolak, Volkan Bahçekapılı, Buse Terim ve Selçuk İnan ve Semih Kaya'nın da olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Futbol dünyasında yüksek kâr getirisi vaadiyle 18 kişinin yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı öğrenilen Seçil Erzan'ın duruşması gözlendi.

"KAZANDIRIRKEN SEÇİL'İM ,KAZANDIRMAYINCA DOLANDIRICI OLDUM"

Davanın ilk duruşmasında savunmasında “Dolandırıcı değilim ben dolandırıldım” diyen Erzan savunmasında,“Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım” dedi. Erzan, “Faiz adı altında bu insanların aza tamah yapmaları, çok kazanmak istemeleri beni bu hale soktu” tasarruf kullanıldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak

Erzan daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hale soktum. Şubat ayından sonra ben basıyorum. Bu insanlar 7/24 beni rahatsız ettiler. Çok kötü olayların parçaları, evimi bastılar, silahla tehdit ettiler, mermi gösterdiler, ayrılacağız diye tehditler yaptılar. insanların hepsi kağıt parçası istiyorlardı çünkü o kağıtlar ‘ben size borçluyum’ demekti. Ben dolandırıcı olsaydım kimseye senet vermezdim. Banka dolandırıcılığı yapsaydım cebimde para olurdu. Bu salondaki herkes benim etimden gruptan faydalandılar. Ben sadece hayatımla yaşadım. Ben bankadan para alıp vermesem de kendi malımı satıp onlara para verdim. Kaçmadım, gitmedim. Amacım kimseyi yapmadı. Ben dolandırıldım. İnsanlar benim sayemde mülk sahibi oldu. Bana herkes çok para kazanmak için ikna olmuş şekilde geldi. Fon adı altında para kullanan kişiler oldu. Kazandır Seçil’dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum”

"FATİH TERİM BANA PARA SÖZÜ VERDİ"

Erzan, “2011 yılında Florya mağaza müdürü oldum. 2020 yılına kadar kadınların gözenekleri yoktu. Bu dönemde yakınlarım bana para verir değerlendirirdim. O dönem halka arza filan katılıyordum kendi hesabımdan. 2020 yılında Galatasaray camiasında saygın biri 300 bin dolarlık para sözü verdi. O kişinin elden parasını teslim etti, o parayı değerlendiriyordum. Bana verdiği paradan çok çok fazla istemeye başlayınca hayır diyemedim. uzantı zaman 50-100 bin gibi ona geri gönderiyordum” dedi.

TERİME BORCU OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Mahkeme başkanının 300 bin dolar veren kişinin kim olduğunu sorması üzerine Erzan, Fatih Terim cevabını verdi.

Erzan, müşteki Emre Çolak'ın 3 milyon 200 bin dolarlık tavsiye ve bu paranın tamamını geri almadığını, Emre Belözoğlu'nun 4 milyon 200 bin dolarlık ilacı ve geri almadığını, Arda Turan'ın teslim ettiğinin miktarını daha sonra yazılı beyanda bulunarak sunacağını söyledi. Fatih Terim'e olan borcunun savunulmadığını savunan sanık, Fernando Muslera'nın ana parasından 500 bin dolarını ödemediğini belirtti.

Erzan'ın ilk duruşmasında Ali Yörük'le birlikte tutukluluğunun devamına karar verildi.

Soruşturma kapsamında Erzan ile birlikte dört kişi tutuklandı. Ve şüpheliler hakkında iddianame hazırlanacak. Savcılık, Erzan'la birlikte altı şüpheli hakkında “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından dava açtı.

216 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Erzan'ın 66 harfli 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüphelilerin ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi.

Banka savunmasında ayrıntılar bankayla ilgili olup olmadığı öne sürerek “46 gün sağlanan dolar bazında yüzde 253 getiri vaadine inanmış olsa bile belgelerden şüphelenmemesi, elden ve üçüncü kişinin hesabı üzerinden para vermesi, ortalama zekaya sahip herhangi bir durum beklenmeyecek bir olaydır" dedi.

ARDA TURAN: SEÇİL BÜTÜN HİZMETİMİ GÖNDERDİ BEN NE YAPACAĞIM ŞİMDİ

Soruşturma tutuklandıan Erzan'ın cep telefonuna da konuldu. Yapılan inceleme sonucunda Erzan'ın WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

Arda Turan sözde fona yatırdığı parayı geri ödemeyince Seçil Erzan'a "Seçil bütün hizmetim gönderiyordu ya. Ben ne yapacağım; karma şimdi ne diyeceğim Seçil?" diye mesaj kaydettiğinde kayıtlara geçti.

Öte yandan İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin liranın dolandırıldığı belirtildi. Söz konusu rakamın bazı kaynaklarında 55 milyona kadar çıktığı ifade ediliyor.

TERİM'İN AÇIKLAMASI ORTAYA ÇIKTI

Yaşananların ardından yaşanan dolandırıcılık olayıyla ilgili eski Denizbank Mağaza Müdürü Seçil Erzan'ın müştekilere fona kayıt için referans olduğunu söylediği Fatih Terim'in beyanı ortaya çıktı.

Terim ifadesinde; 6 Nisan'da bankayla iletişimin kesilmesi, Erzan'ın olayını duyunca bankaya sinirlenmesi ve bankada bulunan parasını çekmek için harekete geçmesi ifade etti.

İfadeye göre Terim, 219 bin 300 dolar, 47 bin 400 lira ve 3 milyon dolar parasını çekme isteğini bankaya iletti.

Terim, bankanın 2 Haziran'a kadar yalnızca 219 bin dolar ve 47 bin 400 lirasını geri ödediğini 3 milyon dolarını ödemediğini dile getirdi.

Terim'in açıklaması şu şekilde:

"Banka mağaza müdürü Seçil Erzan'la, yaklaşık 5-6 yıldır tanışmaktayım. Yaklaşık 11 yıldır bu bankanın müşterisiyim. Hayatımda hiçbir zaman bankanın hem Florya’daki hem de Levent’teki mağazasına gitmedim. Bir takım belgeleri imza atmam bilgileri ise zaman zaman Seçil Erzan yanıma gelen Florya’daki donanımda imzayı alırdı. Hatta evime de ulaştığımda belgelere imza atılmışlığım olmuştu. Bahsedilen fon ile detaylı uzaktan ilgim yoktur. Bu fon ile ilgili olarak Seçil Erzan’a hiçbir şey söylemem."

"BANKADA ÇALIŞAN RÜYA HANIMLA MESAJLAŞTIM"

"Ama ben zaman zaman uğraştığım bankacılara durumun ne olduğunu soruyorum. Onlar da bana parasal durumu ile ilgili excel tablosu olacak şekilde bir görsel fotoğraf çıkarma bana yollar. 6 Nisan'da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için bankada çalışan Rüya Hanım'la mesajlaştım. Gönderdiği tablodaki 3 kalem gözüküyordu. Başlangıçta 219 bin 300 dolar, 47 bin 400 lira ve 3 milyon şeklinde bilgiler yer alıyordu."

"RÜYA HANIMDAN ŞİKAYETÇİYİM"

"Ben bu rahatsız edici durumdan şüphelendim ve bankadaki oğlu 11 yıllık tüm hesap hareketlerini, çektiğim kredilerimi vb. Tüm parasal işlerimi içeren belge dökümlerini istedim. Ancak bu zamana kadar banka sadece bana vadesiz hesaplar ile ilgili birkaç belge verdi. Bunun dışında talep hesap dökümleri ve ayrıntılar verilmedi. Halen vermedikleri 3 milyon doları bankada çalışan Rüya Hanım'dan şikayetçiyim. Ne kadar zarara uğradığımdan dahi haberim yok."

Editör: Duha Sena Oskay