Spor

Futbolda dolandırıcılık davasında olay itiraf: İntihar etmeyi düşündüm

Pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, "Bir çıkmaza girdim. İntihar etmeyi düşündüm ama onu da beceremedim" dedi.

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde yer alan ünlü futbolcular, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddia banka şube müdürü Seçil Erzan iddianamedeki ifadesine göre 2011 borsaya girdiği bat daha olduğunu sonrasında ise zararını karşılamak için borsadan başka bir hisse senedi genelliğini ve bu hisse senedinin de battığını söyledi. Bunun üzerine Erzan, güvendiği yatırım vaadinde bulunarak çok sayıda dolar para karşılığında geri ödemediği için intihar etmeyi düşündüğünü ifade etti.

“YATIRIM VAADİNDE BULUNARAK İNSANLARDAN PARA ALDIM”

Özel bir bankanın mağaza müdürü olan Seçil Erzan, 2011 yılında borsaya girip bat daha sonra ise zararını kapatmak için 'Yüksek getirilen fon' vaadiyle çalışma, güvendiği kişilerin çalışmaya katıldığını söyledi. Erzan, “Borsadan kağıt alıp 3 günde battı ve 1 milyon TL zarar verdiniz. Fırsatta bu zararı nasıl karşılarım diye düşünmeye başladım. Önceki zararımı silmek adına tekrar hisse senedi satın aldım. Aldığım bu kağıt da batınca zarar derinlemesine büyüdü. O zamandan beri bu zamana kadar tasarruflarım, güvendiğim kişilerin yatırımlarında bulunarak para satın aldıkları” ifadelerine yer verdi.

“ÖZEL MÜŞTERİLERİMİZE YAPTIĞIMIZ İŞLEMLER VAR DİYEREK KANDIRDIM”

Aldığı paralardan sonra zararını kapatmaya başlayan Erzan, “2023 yılında olaylar ters gitti. Daha iyiydi 2021 yılından sonra iyice çıkmaza girdi. Bana sormuş olabilirsin Bülent Çeviker Florya mağazasında uzun yıllar boyunca kullandığım, sevdiğim bir kişiydi. Benim borçlarım git gide yükseldiği için çıkış yolu olarak Bülent Çeviker’den almayı düşünüyordum. Şirketin kendisine bir fona gireceği ancak küçük meblağlar ile bunun mümkün olmadığını, çok büyük müşterilerden topladığım parayı bir araya getirip bu fonu satın alabileceğimi söyledim. İlk başta 3 milyon dolar istediğini ancak Bülent bey bana 2. milyon bin dolar verilebileceğini söyledi. Ben tam olarak yatırım vaadinde bulundum. Bülent Bey'de kabul etti. ‘Bizim çok büyük özel özelleştirilmiş işlemlerimiz var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşterilerin yürüttüğü işlemlerdir. Bu miktardaki para hesaplarından çekin ve banka dışında bana teslim edin' diyerek Bülent Bey'i kandırdım” diye ifade etti.

“BELGELERİ BEN HAZIRLADIM”

İşlemlerin yapıldığına dair belgelerin kendisinin bulunduğunu söyleyen Erzan, “Seçil Erzan kaşesi basılı imzalı belgeler hazırlandım, üzerindeki kaşeleri ben bastım ve ben imzaladım. Bana inanmaları için bir belge istiyorlardı ben de bu belgeleri banka ile tamamen sürdürebilirz bir şekilde kendim hazırladım, kaşelendim, imzalayarak teslim ettim” dedi.


“İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜM”

Tanıdığı ve güvende olduğu 'Yüksek eldei fon' vaadiyle alınan paraları geri ödeyemeyince intihar etmeyi gösteren Erzan, “Burhan Taşpolat'tan hatırladığım kadarıyla 200 bin dolar aldım. Evrim Pınar'dan da hatırladığım kadarıyla 400-500 bin dolar para almıştım. Aynı şekilde onları da daha fazla para tasarrufuyla kandırmıştım. Şu anda bu durumu anlatırken çok utanıyorum, Burhan Amca'yı çok severdim onları kandırdığım için çok pişmanım. Amacım başkasından alıp önceki borcunu ödeyip çözmek daha da bir çıkmaza girer. İntihar etmeyi düşünmeyi ama onu da beceremedim” dedi.