Dünya

Genç sörfçünün köpekbalığı ile tehlikeli yakınlaşması!

Avustralya'nın Sidney kentindeki Manly Plajı'nda bir sörfçü nesli tükenmekte olan 'gri hemşire köpekbalığı' ile karşılaştı.

Genç adam sörf yaparken yanında yüzen dev bir köpekbalığının farkına varamayınca ölümle burun buruna geldi.

Avustralya'da bir sörfçü dalgaların tadını çıkarırken bu çılgın an videoya kaydedildi. Sidney'deki Manly Plajı'nın kıyısına doğru sularda ilerlerken yanına bir yüzgeç çıktı.

Yerliler köpekbalığını işaret edip çığlık atarak onu uyarana kadar ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan adam, hızla sörf tahtasına atlayıp bir sonraki dalgayı yakalayarak oradan uzaklaştı. Olay sırasında köpekbalığı alarmı çalınca plaj boşaltıldı. Klip, yerel medyaya konuşan Ravid Rudner, "Bir noktada kafamı kaldırdım ve genç bir ailenin suya doğru baktığını gördüm. Köpekbalığı yüzgeci ve kuyruğu sığ suda çırpınıyordu, kumdan belki beş metre uzaktaydı" dedi.

ÇOK KORKUTUCUYDU

Yaşadığı olayı panikle anlatan Rudner, "Kıyıdaki insanlar ona hızla dışarı çıkması için işaret ediyorlardı. O sırada bir cankurtaran kurtarma tahtasıyla suya girmiş ve yüzücü ile köpekbalığı arasına yerleşmişti.Çok korkutucuydu. Köpekbalığı etrafta dönüp duruyordu ve benim izlenimime göre biraz sıkışmıştı ve denize geri dönmeye çalışıyordu. Sonunda yaptı ve ben de o zaman çekmeyi bıraktım" dedi.

 Kimsenin yaralanmadığı olayda, sürat teknesindeki cankurtaran köpekbalığının bir kez daha güvenli bir şekilde denize açılmasını sağladı. Tahliye emri kısa bir süre sonra kaldırıldı ve plaj sakinleri bir kez daha suların tadını çıkarırken görüldü.