New York Times tarafından incelenen raporda yer alan e-postalar ve röportajlara göre, İsrailli yetkililerin Hamas'ın saldırı planını olaydan bir yıldan fazla bir süre önce ele geçirdiği, ancak bu belgelerin yetkililer tarafından görmezden gelindiği ortaya çıktı.

İsrailli yetkililerin Eriha Duvarı kod adını verdiği yaklaşık 40 sayfalık belgede, bin 200 kadar kişinin ölümüne yol açan yıkıcı saldırının ana hatlarını madde madde anlatılırken, saldırı için bir tarih belirtilmemişti.

Gazze Şeridi'nin etrafındaki tahkimatı ezmek, İsrail şehirlerini ele geçirmek ve bir tümen karargahı da dahil olmak üzere kilit askeri üslere saldırmak üzere tasarlanmış bir saldırının tarif edildiği belgede, saldırının başlangıcında roket yağmuru yapılması, insansız hava araçlarının sınırdaki güvenlik kameralarını ve otomatik makineli tüfekleri devre dışı bırakması ve silahlı kişilerin paraşütlerle, motosikletlerle ve yaya olarak toplu halde İsrail'e akın etmesi planlanıyordu.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Planda ayrıca İsrail askeri güçlerinin yeri ve büyüklüğü, iletişim merkezleri ve diğer hassas bilgilerle ilgili ayrıntılar da yer alıyordu. Edinilen bilgilere göre bu belgeler, İsrailli askeri ve istihbarat liderleri arasında uzun süre dolaştı. Ancak yetkililer ve uzmanlar bu ölçekte bir saldırının Hamas'ın kapasitesinin çok ötesinde olduğunu düşündü.

Eriha Duvarı belgesinde belirtilen en önemli hedeflerden biri, bölgeyi korumaktan sorumlu Gazze tümenine ev sahipliği yapan Re'im'deki İsrail askeri üssünü ele geçirmekti. Tümenin komutası altındaki diğer üsler de listelenmişti.  Hamas bu hedefini 7 Ekim'de Re'im'e saldırarak ve üssün bazı bölümlerini ele geçirerek gerçekleştirdi.