İngiliz hükümeti, ülkeye her yıl kabul edilecek göçmen sayısını azaltmaya yönelik yeni bir yasa çıkardı.

Euronews'in aktardığına göre, yeni düzenleme ile göçmenlerin çalışma vizesi almak için daha fazla para kazanmaları gerekecek ve aile üyelerini İngiltere'ye getirmeleri zorlaşacak.

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

2022 yılında yaklaşık 750 bin kişi ile rekor seviyeye ulaşan göçü azaltmak için "sağlam adımlar" atıldığını belirten İçişleri Bakanı James Cleverly, yeni önlemlerin gelecek yıllarda İngiltere'ye taşınmaya uygun kişi sayısını 300 bin azaltacağını söyledi.

Cleverly ayrıca, 2024 ilkbaharından itibaren göçmen adaylarının vasıflı işçi vizesi alabilmek için şu anda 26 bin 200 pound (33.000 dolar) olan kazançlarını 38 bin 700 pounda (48.900 dolar) yükseltmeleri gerekeceğini ifade etti.

AİLE ÜYELERİNİ GETİRMEK KISITLANACAK

Yabancı eşlerini İngiltere'ye getirmek isteyen İngiliz vatandaşlığı almış olan göçmenlerin de aynı miktarda kazanmalarını gerekli kılan yeni düzenleme ile Ocak ayından itibaren, çoğu yabancı lisansüstü öğrencisi de artık aile üyelerini İngiltere'ye getiremeyecek.

Düzenleme, göçmen personele büyük ölçüde bağımlı olan sağlık ve sosyal bakım sektörlerini maaş kuralından muaf tutarken, denizaşırı ülkelerden gelen bakım çalışanları artık bakmakla yükümlü oldukları akrabalarını İngiltere'ye getiremeyecek.

Hükümet ayrıca, "yetersiz meslekler listesinde" yer alan sektörlerdeki işverenlerin göçmen işçilere Birleşik Krallık vatandaşlarından yüzde 20 daha az ödeme yapmasına izin veren bir kuralı da kaldıracağını duyurdu.