Hawaii'deki bir göletin gizemli bir şekilde pembe renge dönüşmesinin ardından uzmanlar bu tuhaf doğa olayı ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Göldeki görüntülerin ilk kez sosyal medyada yer almasının ardından insanlar gölete akın etti.

70 yıldır Maui'deki Kealia Göleti Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda çalışan gönüllüler, daha önce hiç böyle bir durumlar karşılaşmadıklarını söylediler.

Yetkililer göletin pembeye dönüşmesinin nedeninin daha endişe verici olabileceğini düşünüyor.

Maui, bilim adamlarının sorumlu olabileceğini söylediği bir kuraklık yaşıyor.

Zehirli algler ilk başta şüpheli olarak görülmüş, ancak laboratuar testleri göletin renginin nedeninin bu olmadığını ortaya çıkardı.

Bunun yerine, halobakteri adı verilen bir organizmanın göletin rengini değiştirdiği düşünülüyor. Halobakteri, yüksek oranda tuz içeren su kütlelerinde gelişen bir tür arke ya da tek hücreli organizmalardır.

Kealia Gölü'nün tuzluluk oranının şu anda deniz suyunun iki katı olduğu belirtildi.

Koruma alanı müdürü Bret Wolfe, göletin daha önce kuraklık ve yüksek tuzluluk dönemlerinden geçtiğini ve rengin neden şimdi değiştiğinin gizemini koruduğunu söyledi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Göletteki renk değişiminin kaynağını doğrulamak için DNA analizinin yapılması bekleniyor. Araştırmalar devam ederken, ziyaretçiler suya girmemeleri ya da göletteki balıkları yememeleri konusunda uyarılıyor.