Bilim ve Teknoloji

Google Play Store tasarımını yeniledi: Tepkiler yağdı!

Google, Android uygulama mağazası olan Google Play Store’un tasarımında değişikliğe gitti. İşte güncellenen tasarım sonrası kullanıcılardan gelen tepkiler.

Google, her yıl Play Store Mağazası üzerinde birtakım güncellemeler yapıyor. Bu güncellemeler genelde yıl sonu yapıldığında ise tasarıma yansıyor.

2023’te sona gelirken teknoloji devi, Android uygulama mağazası için bir önemli güncelleme daha yaptı; her yıl olduğu gibi sene sonu yapılan güncelleme ile tasarım yine değiştirildi.

PLAY STORE TASARIMI DEĞİŞTİ

Bazı kullanıcılar, Play Store’un test aşamasındaki sürümünü yükledi. Ancak bu sürüme erişen ve tasasrımın değiştiğini görenler, yaşanan değişiklik konusunda çok iyimser yaklaşmadı.

Öyle ki yapılan bu yenilik yanında bazı sorunları da getirdi. Uygulama marketinin yeni sürümüne erişen bazı kullanıcılar garip bir durumdan bahsetti. Buna göre market içinde aradığınız uygulamayı aratmak için bir arama çubuğu bulunmuyor.

“Arama Çubuğu” bilerek mi kaldırıldı yoksa bir kodlama veya tema hatası mı bilinmiyor. Kullanıcıların yaptığı yorumlara bakıldığındaysa uygulama marketi içerisinde indirmek istediğiniz uygulamayı aratmanın tek yolu önerilen uygulamaya tıklamak. Ardından orada çıkan arama çubuğunu kullanarak indirmek istediğiniz uygulamayı bulabiliyorsunuz.

İŞTE GELEN TEPKİLER

Ancak bazı kullanıcılarsa  ’Arama’ sekmesini geri getirecek önerilerde bulundu. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmek gerekiyor:

-“Ayarlar” uygulamasını açın.

-“Uygulamalar” seçeneğine dokunun.

-Cihazınızda yüklü olan uygulamalar listesinde “Google Play Store” uygulamasını bulun.

-“Depolamayı Temizle” veya “Ön Belleği” temizle seçeneğine dokunun. Hepsi bu kadar.